Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ підвищує ставки за депозитами для фізосіб
20 березня 2020

З 23 березня 2020 року в Першому Українському Міжнародному Банку (ПУМБ) набирають чинності нові ставки за короткостроковими депозитами в усіх валютах. Дохідність вкладів в гривні збільшиться на 2-3% залежно від виду депозиту та строку розміщення. Суттєво збільшиться дохідність вкладів у валюті: розмістити кошти в доларах США на депозиті на вимогу «Вільний» відтепер можна під 2% річних, а в євро – під 1% річних. Наразі ПУМБ пропонує одні з кращих умов для розміщення вкладів в гривні та валюті.

Нові ставки для депозитів в національній валюті:

Ставки з урахуванням відкриття в ПУМБ Online та до оподаткування

Нові ставки для депозитів в доларах США:

Ставки з урахуванням відкриття в ПУМБ Online та до оподаткування

Нові ставки для депозитів в євро:

Перегляд депозитних ставок у сторону збільшення – відповідь банку на тенденції останніх тижнів.  «Зараз Україна проходить черговий екзамен на витривалість. Багато українців вимушено пішли у відпустки або частково втратили свої доходи в зв’язку із тимчасовим призупиненням роботи підприємств, торгівлельно-розважальних та інших закладів. Розуміючи ситуацію, ПУМБ має максимально підтримати своїх клієнтів: цей непростий шлях ми пройдемо разом. Станом на 20 березня банк вже запровадив всі вимоги нового Закону України №533-ІХ щодо позбавлення клієнтів будь-яких штрафів за не виконання своїх зобов’язань за кредитним договором в березні й травні. Також, додатково до вимог закону ПУМБ розробляє окрему програму реструктуризації кредитів для тих клієнтів, які не зможуть вчасно та в повному обсязі вносити щомісячні платежі за кредитом після «періоду карантину». Паралельно ми готові заохотити й іншу категорію клієнтів, що мають вільні кошти й готові примножити їх. В короткостроковій перспективі дуже складно знайти альтернативу банківскому вкладу. Тому, ми переглянули ставки саме за короткостроковими депозитами, адже в ситуації невизначеності, це найоптимальніше для клієнтів рішення: якщо депозит на вимогу, його у будь який момент можна зняти, якщо депозит строковий – термін від 1 до 3 місяців найбезпечніший період, який дозволить і отримати прибуток, і зберегти доступ до коштів в короткій перспективі», - прокоментував директор департаменту продуктів роздрібного бізнесу ПУМБ Дмитро Поліщук.

Дохідність депозитів строком від 6 місяців і більше залишається без змін. З інформацією по усіх депозитних програмах ПУМБ можна ознайомитися за посиланням

ПУМБ входить у перелік системо-утворюючих банків, з 1999 р. є постійним учасником Фонду Гарантування Вкладів Фізичних Осіб (ФГВФО*), а також з 2015 року ПУМБ є банком-агентом Фонду (має право здійснення виплат компенсацій від Фонду по іншим банкам, що виводяться з ринку). Наразі у ПУМБ  показники ліквідності майже вдвічі перевищують нормативи Нацбанку, що підтверджує надійність і стійкість банку. У 2019 р. ПУМБ увійшов у ТОП-3 українських банків за прибутковістю, заробивши прибуток 2,6 млрд грн. За рівнем надійності ПУМБ має найвищу оцінку - 5 балів - згідно рейтингу незалежної агенції «Кредит-Рейтинг». Рівень 5 означає найвищу імовірність повернення вкладів у повному обсязі обумовлений у договорі термін.

* Свідоцтво учасника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб № 102 від 02.09.1999

Сума гарантованої ФГВФО - еквівалент 200 тис грн

Новини банку