Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Роз’яснення щодо здійснення виплат по споживчих кредитах згідно Закону №533-ІХ
19 березня 2020
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Шановні клієнти!

Згідно із Законом №533-ІХ Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) по кредитах фізичних осіб не буде застосовувати штрафні санкції з 1 березня по 30 квітня 2020 року та підвищені відсоткові ставки для тих клієнтів, що не зможуть своєчасно погашати свої платежі за кредитом в період з 1 березня по 31 травня 2020 року.

Разом з тим, звертаємо Вашу увагу, що закон не звільняє клієнта від обов’язку сплати платежі по кредиту за березень-квітень.

Як зрозуміти нововведення:

  • Сума обов’язків, прописаних у договорі (тіло кредиту та відсотки), не зменшується – клієнт має сплатити їх повністю.
  • Якщо клієнт не зможе повністю або частково внести платежі в зазначений період, йому потрібно буде зробити це пізніше.
  • За умови не внесення обов’язкових платежів або їх часткового внесення протягом 1 березня –  30 квітня, несплачена сума буде винесена на прострочку.
  • Банк не буде нараховувати штрафи, пені, чи застосовувати підвищену % ставку за прострочений платіж, а також не буде застосовувати інструменти примусового стягнення заборгованості.

Що робити клієнтам:

  • За можливості сплачувати суму мінімального щомісячного платежу по кредиту в повному обсязі або частково, щоб надалі уникнути навантаження з погашенням кредиту.
  • Якщо у період з 1 березня по 30 квітня клієнт не зможе виплачувати обов’язковий мінімальний щомісячний платіж, йому потрібно після закінчення карантину звернутися в банк та обговорити реструктуризацію. Умови реструктуризації обговорюються індивідуально з кожним клієнтом. Для цього ПУМБ вже розробляє окремі програми, щоб заздалегідь попередити будь-які складності з погашенням кредиту для своїх клієнтів.
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок