Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Десятикласники з різних регіонів отримали поради від топів, як розвивати кар'єру в Україні
04 червня 2019

30 та 31 травня Центр «Розвиток КСВ» за підтримки Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ) та Міністерства молоді та спорту України провели фінальну Всеукраїнську конференцію для молоді з планування кар'єри.

45 десятикласників − переможців конкурсу есе на тему «Моя кар’єра в Україні» − зустрілися з топами національних компаній, представниками шоу-бізнесу та держсектору, отримали від них поради, як стати успішними в Україні. З підлітками спілкувалися: Сергій Черненко, Голова Правління ПУМБ, Дмитро Бондаренко, Генеральний директор ГК «ЛІГА», Олександра Альхимович, Керуюча директорка компанії Luxoft Ukraine, Роман Грищук, керівник студії «Мамахохотала», Артьом Стельмашов, начальник відділу з питань розвитку місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків Київської міської ради, Ірина Литовченко, керівниця Директорату стратегічного планування та євроінтеграції МОЗ України.

Марина Саприкіна, Голова правління Центру «Розвиток КСВ», зазначила: «Четвертий рік поспіль проект «Моя кар’єра в Україні» дає можливість школярам, в тому числі з  маленьких міст та сіл, поспілкуватись з керівниками великих організацій. Це унікальний шанс для десятикласників спробувати себе в професії і визначитися, куди поступати через рік».

У 2019 році отримано 1200 есе від десятикласників про свою майбутню професію. Автори 250 кращих робіт стали учасниками 5 регіональних зустрічей, а 45 найактивніших було запрошено на Всеукраїнську конференцію до Києва, де підлітки зустрілися з відомими людьми та обговорили свої майбутні професії.

В ТОП-5 професій цього року увійшли: журналіст/ка, лікар/ка, юрист/ка, вчитель/ка та психолог/иня. Серед незвичних професій – поліцейські для захисту прав тварин, директорка крематорію, персональний веб-менеджер та космічний лікар. Всіх учасників хвилювало питання: що потрібно робити зараз.

Сергій Черненко, Голова Правління «ПУМБ», підкреслив важливість помилок: «Не бійтеся робити помилки, вони є важливим ресурсом для власного розвитку, будьте вдячні за них. Єдине, в чому не варто помилятися, − виборі цінностей. У всьому іншому будьте допитливими, гнучкими, виходьте за межі комфорту, пробуйте нове та сміливо рухайтеся до поставлених цілей».

На завершення конференції учасники ознайомились з результатами дослідження про покоління «Z», яке представила Наталя Бухалова, гендиректорка UMG, та взяли участь у майстер-класі «Навички майбутнього та цілепокладання» від Світлани Бочковської,  бізнес-тренерки.

А вже наступного дня, 31 травня, переможці отримали унікальну можливість провести день з людиною або компанією своєї мрії. Серед людей та організацій, з якими зустрілись учасники: Володимир Вятрович, Інститут національної пам’яті, Раду Поклітару, хореограф, Міністерство юстиції України, юридична фірма «Астерс», film.ua, медіа-група «Україна», психологиня Світлана Ройз, Сергій Черненко, голова правління «ПУМБ», архітектурне бюро AIMM Group, клініка CitiDoctor, фонд «Повернись живим», Григорій Веприк, фотограф, Євген Магда, директор Інституту світової політики, письменник, Юрій Чорненький, департамент маркетингових комунікацій компанії Київстар, Євгенія Грач, організація «Хочу собаку», а також експерти з візажу компаній «Лореаль Україна» та G.Bar.

«Участь в проекті «Моя кар'єра в Україні» допомогла обрати професію майбутнього та надихнула повірити у власні сили. Я зустрілася з крутими людьми, які мотивують та заряджають своєю енергією і досвідом. Мрію, що через декілька років у списку професій з’явиться  поліцейський для тварин, і я буду їхні права захищати», – розповіла Дарія Чернявська, переможниця конкурсу, м. Івано-Франківськ.

«Я сьогодні був на Майдані і побачив: Майдан – це шанс, це – не перемога. І ви мені справді дали цей шанс спробувати бути тим, ким я хочу стати», –  додав Арсен Гоць, смт. В. Березовиця Тернопільської області.

Новини банку

arrow