Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ допомагає зберегти спадщину Пархомівського музею для майбутніх поколінь
02 жовтня 2017
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) передає у власність музейникам Харківщини будівлю Пархомівського художнього музею. Цю будівлю банк викупив з торгів під час процедури ліквідації колишнього власника, за підтримки Харківської ОДА.

Урочиста передача приміщення відбувалася 30 вересня в с. Пархомівка Харківської обл. за участю голови ХОДА Юлії Світличної, голови правління ПУМБ Сергія Черненка, директора Харківського художнього музею Валентини Мизгіної та директора Пархомівського художнього музею Олени Семенченко.

Пархомівський художній музей ім. П.Ф. Луньова є цінним надбанням української культури. Вже понад 60 років працівники музею та його друзі оберігають унікальні твори, даючи можливість кожному відвідувачу познайомитися з оригіналами робіт найвидатніших майстрів графіки, скульптури і живопису — Пікассо, Малевича, Верещагіна, Шишкіна, Левітана, Кандинського, Їжакевича, Касіяна та інших. В колекції музею є також ескізи Володимира Маяковського й олівцевий малюнок видатного українського поета та художника Тараса Шевченка.

Роками в життєдіяльності та розвитку музею беруть активну участь поціновувачі справжнього образотворчого мистецтва. Дізнавшись про будівлю музею під час ліквідації у процедурі банкрутства одного зі своїх боржників, ПУМБ прийняв рішення передати право власності на будівлю керівництву музею. Банк став переможцем торгів з викупу приміщення і, наслідуючи найкращі традиції українського меценатства, передає його як благодійний внесок на баланс обласного комунального закладу «Харківський художній музей», відділом якого є Пархомівський музей.

Голова ХОДА Юлія Світлична:

«Сьогоднішня подія є яскравим прикладом ефективної співпраці органів державної влади та соціально відповідального бізнесу. Хочу висловити вдячність керівництву банку ПУМБ за активну громадянську позицію та підтримку багатих традицій харківського меценатства. Спільними зусиллями ми змогли знівелювати наслідки несправедливості. І тепер жителі Харківщини та всієї України мають можливість насолоджуватися світовими шедеврами в стінах цього унікального музею».

Голова правління ПУМБ Сергій Черненко:

«Колекція Пархомівського музею вражає — 3,5 тисячі унікальних експонатів різних епох. Це один з найкращих сільських музеїв країни, надбанням якого пишатимуться майбутні покоління. Наше рішення викупити та передати будівлю не є випадковим. Ця добра справа втілює у життя корпоративну цінність ПУМБ — відповідальність. Меценатство — це невід’ємна частина становлення українського народу та соціальна проекція нашого теперішнього і майбутнього. Переконаний, що сільські музеї варті уваги і підтримки з боку великого бізнесу та шанувальників української культури».

 

Довідка

Пархомівський художній музей ім. П.Ф. Луньова був заснований учителем історії сільської школи Панасом Луньовим. Разом із учнями він створив історико-краєзнавчий музей, який розміщувався лише в одному класі школи. Пізніше вони заснували гурток «Юний історик» і загорілися ідеєю створення художнього музею. З проханням допомогти відкрити такий заклад зверталися до багатьох художників. Першими відгукнулися майстри з Харкова. У 1955 році вони подарували музею 50 своїх робіт, і саме цей рік прийнято вважати датою створення музею. Зараз колекція музею налічує понад 7 тисяч експонатів. Серед них - роботи видатних художників: Пабло Пікассо, Казимира Малевича, Миколи Реріха, Аполлінарія Васнецова, Івана Шишкіна, Джованні Піранезі, Фердинанда Бола, Тараса Шевченка, Івана Їжакевича, Михайла Дерегуса, Абрама Архипова. З 1987 року заклад у Пархомівці є автономним відділом Харківського художнього музею.

 

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок