Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

930 тисяч осіб отримали допомогу від Штабу Ахметова за рік
06 серпня 2015
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

«За рік роботи Гуманітарному штабу Ріната Ахметова вдалося вибудувати найефективнішу систему доставляння допомоги мирному населенню на Донбасі і стати найбільшим постачальником гуманітарних вантажів в Україну, — заявив на брифінгу в ІА «Українські новини» директор Гуманітарного штабу Григорій Колдунов. — Завдяки цьому за 12 місяців допомогу від Штабу було надано для 930 тисяч осіб, з яких 750 тисяч — це люди похилого віку та інваліди, 48 тисяч — діти. Продуктові набори від Гуманітарної штабу щомісяця отримують 500 тисяч осіб».

Рік тому, 6 серпня 2014 року, для того щоб надати максимальну допомогу мирним жителям Донецької та Луганської областей, було створено Гуманітарний штаб, який об’єднав ресурси й можливості Фонду Ріната Ахметова, бізнесів Групи СКМ і ФК «Шахтар».

Як підкреслив Григорій Колдунов, на відміну від інших гуманітарних організацій, надаючи допомогу найбільш нужденним, Гуманітарний штаб бере на себе зобов’язання щодо подальшого видавання. «Пенсіонер, який отримує в нас продуктові набори, знає, що, прийшовши за 35 днів на пункт видавання, він знову отримає допомогу. Оже, наша система дає людям впевненість у завтрашньому дні, а це дуже важливо в умовах повної невизначеності, які принесла на Схід України війна», — заявив Колдунов.

Як розповіла на брифінгу координатор Штабу Римма Філь, у Штабі працюють лікарі фтизіатри та онкологи Фонду Ахметова, фахівці ФК Шахтар, співробітники підприємств групи СКМ, волонтери та водії — всі ці люди упродовж року перекваліфікувалися на найкращих в Україні фахівців із закупівлі, доставляння й поширення гуманітарної допомоги.


Основні програми, які реалізував Штаб упродовж року — евакуація й розміщення біженців, гуманітарна допомога людям похилого віку й дітям, адресна та психологічна допомога. Реалізуються короткострокові проекти, як-от «Мирне літо — дітям Донбасу!».

«Я впевнена, що повною мірою оцінити все, що робить Рінат Ахметов, його Гуманітарний штаб, ми всі зможемо лише за певний час. Та колосальна робота, яка була виконана й виконується щохвилини сьогодні, щодня, має дуже просту, людську основу — допомогти громадянам України, які опинилися в біді, у війні. Ця допомога дозволяє вижити мільйонам наших земляків», — підкреслила координатор Штабу Римма Філь.

Як повідомила під час брифінгу член наглядової ради Гуманітарного штабу, директор зі зв’язків із громадськістю та комунікацій СКМ Наталя Ємченко, в ситуації, що склалася, Гуманітарний штаб не планує свою діяльність більше, ніж на 3 місяці. У планах на найближчий час — зберегти кількість видаваної допомоги на рівні 500 тисяч продуктових наборів на місяць. Штаб планує за допомогою мобільних бригад доставляти продуктові набори у віддалені селища й села, туди, куди жодна допомога не доходить. Психологи Гуманітарного штабу продовжать працювати з дітьми з «травмою війни» з обох боків конфлікту. Програму адресної допомоги також буде продовжено.

«Ефективність — один із ключових принципів роботи Гуманітарного штабу. Суть цього принципу — працювати так, щоб допомагати максимальній кількості людей, які в біді. Коли біда таких масштабів, як сьогодні в Україні, коли допомога потрібна мільйонам, від ефективності нашої роботи залежить величезна кількість життів. Штаб Ахметова сьогодні — найбільша за обсягами допомоги гуманітарна місія в Україні, зокрема — завдяки ефективності роботи команди Штабу. Я щиро захоплююся всіма, хто працює в Гуманітарному штабі і з Гуманітарним штабом, і хочу сказати слова найщирішої вдячності», — підкреслила Наталя Ємченко.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок