Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

За підсумками 3-х місяців 2015 року загальний дохід ПУМБ склав 1,6 млрд грн
28 квітня 2015
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

За підсумками 1-го кварталу 2015 активи ПУМБ зросли на 9,2% порівняно з початком 2015, перевищивши 40,1 млрд грн. Зростання портфеля відбулося в тому числі за рахунок збільшення кредитів і зобов'язань клієнтів на 10,7% до 30,1 млрд грн. Корпоративний кредитний портфель склав 26,4 млрд грн, а кредити фізичним особам склали 3,7 млрд грн.

З початку року зобов'язання ПУМБ збільшилися на 11,1% і склали 35,7 млрд грн. Кошти клієнтів склали 27,6 млрд грн, в тому числі кошти юридичних осіб перевищили 13,3 млрд грн, а фізичних осіб – 14,3 млрд грн.

Загальний дохід банку за підсумками 3-х місяців склав 1,6 млрд грн, що на 67,6% перевищує показник за аналогічний період минулого року. Чистий процентний дохід банку збільшився на 5,6% по відношенню до 1-го кварталу 2014 і склав 636,1 млн грн, а чистий комісійний дохід виріс на 384% до 941,1 млн грн, що пов'язано в тому числі з ростом комісій за валюто-обмінними операціями.

Прибуток до резервів та податків збільшився на 106% до 1,2 млрд грн. рік до року. При цьому банк збільшив резерви під кредити на 288,6% до 1,6 млрд грн. У результаті цього в 1-м кварталі 2015 чистий фінансовий результат склав мінус 327,5 млн грн.

«ПУМБ залишається операційно прибутковим банком, наш фінансовий результат ми оцінюємо як один з найкращих в банківській системі. В 1-му кварталі цього року відбулася різка девальвація гривні, що спричинило збільшення резервів під кредитний портфель банку. Сьогоднішній рівень резервів покриває всі ризики портфелю банку, пов’язані з теперішньою ситуацією», - відмічає Ігор Кожевин, фінансовий директор ПУМБ.

Власний капітал банку склав 4,4 млрд грн. В результаті юридичного об’єднання ПУМБ і банку «Ренесанс Кредит» регулятивний капітал об’єднаного банку збільшився на 6%.

14 березня відбулося юридичне об’єднання ПУМБ та банка «Ренесанс Кредит», і вся фінансові результати вказані на консолідованій основі, як за поточний період, так і за попередні періоди.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок