Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Реорганізація всередині Банківської групи «ПУМБ»: приєднання банку «Ренесанс Кредит» до Першого Українського Міжнародного Банку
28 жовтня 2014

27 жовтня 2014 року загальними зборами акціонерів ПАТ «Перший Український Міжнародний Банк» (ПУМБ) та АТ «Банк Ренесанс Капітал» (ТМ «Банк Ренесанс Кредит») прийнято рішення про реорганізацію АТ «Банк Ренесанс Капітал» шляхом приєднання до ПАТ «ПУМБ».

«Приєднання банку «Ренесанс Кредит» до ПУМБ – це черговий крок, що наближає нас до основної мети – створення універсального банку, який стане лідером на українському ринку, прокоментував рішення акціонерів Ілля Архипов, голова Спостережної ради ПУМБ. Наші банки готові до інтеграції, і та робота, яку ми вже провели, допоможе зробити процес об'єднання максимально комфортним для наших клієнтів, партнерів та співробітників».

В результаті реорганізації ПУМБ стане правонаступником всіх прав і зобов'язань банку «Ренесанс Кредит» по відношенню до його клієнтів, партнерів, контрагентів. Процес приєднання пройде під контролем Національного банку України та Антимонопольного комітету, і буде завершений до кінця 2015 року. Режим роботи банків, як ПУМБ, так і «Ренесанс Кредит», з клієнтами в період реорганізації залишиться незмінним.

«Наша мета – синергія найбільш сильних сторін двох банків. З одного боку, це надійність ПУМБ, підтверджена результатами стрес-тестування НБУ, це висока якість сервісу та експертиза в роботі з високодоходними сегментами ринку. З іншого боку, оперативність і простота, досвід у розвитку споживчого кредитування від лідера в цьому сегменті – банку «Ренесанс Кредит». Ми розуміємо, що поставлена ​​мета, особливо в поточних ринкових умовах, досить амбітна, проте впевнені, що досвід і професіоналізм команди об'єднаного банку допоможуть в її досягненні»,– заявив Сергій Черненко, голова Правління ПУМБ, голова Спостережної ради банку «Ренесанс Кредит».

Довідка:

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) входить до групи найбільших банків України і є універсальним банком, діяльність якого зосереджена на комерційних, роздрібних та інвестиційно-банківських операціях. Банк заснований в 1991 році. Головний акціонер банку – ТОВ «СКМ Фінанс» (92,24% акціонерного капіталу), частина Групи СКМ. Банк обслуговує 1,5 млн. приватних та понад 20 тис. корпоративних клієнтів.

www.pumb.ua

АТ «БАНК РЕНЕСАНС КАПІТАЛ» (ТМ «Ренесанс Кредит») входить до Банківської групи «ПУМБ». Банк з 2006 року спеціалізується на наданні послуг фізичним особам – кредитів готівкою, кредитів на товари, кредитних карт і депозитів. Роздрібна мережа банку охоплює понад 300 міст України.

www.rccf.ua

З 2013 року обидва банки входять в Банківську групу «ПУМБ», яка належить Групі «СКМ». З 2013 року 100% акцій АТ «Банк Ренесанс Капітал» належать ПАТ «ПУМБ».

До Групи «СКМ» входять: компанії «Метінвест» і ДТЕК, Перший Український Міжнародний Банк і «Банк Ренесанс Капітал», «АСКА» і «АСКА-Життя», телекомунікаційна група Vega, «Медіа Група Україна», «ЕСТА Холдинг» (нерухомість), «Український Ритейл» (роздрібна торгівля), UMG (видобуток глин), «Паралель» (оператор ринку нафтопродуктів), «Харвіст» (сільське господарство), машинобудівний холдинг CorumGroup, транспортний холдинг «Портінвест» та інші.

Генеральний директор Компанії СКМ: Олег Миколайович Попов.

100% акцій Компанії СКМ належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Веб-сайт Компанії СКМ: www.scm.com.ua

Запитання та відповіді