Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Як діє новий податок на доходи за депозитами?
15 серпня 2014
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

4 липня 2014 року Верховною Радою був прийнятий Закон № 1588-VII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів». Даним Законом, в тому числі, вводиться в дію податок на доходи з депозитів та інших рахунків.

Згідно з даним законом, починаючи з 2-го серпня 2014 року процентні доходи вкладників*, незалежно від суми депозиту та отриманих по ньому відсотків, оподатковуються за ставкою 15%.

Експерти ПУМБ спільно з компанією «Бейкер Тіллі» продемонстрували, як буде діяти цей податок у вигляді інфографіки.

На даній інфографіці зображене співвідношення розміру податку та суми отриманого за депозитом доходу. Розрахунки зроблені на прикладі процентних ставок за депозитом «Прибутковий» з виплатою відсотків в кінці терміну 90 днів, який ПУМБ пропонує станом на 08.08.2014 р.


* — Не належать до бази оподаткування даним 15%-вим податком такі доходи, отримані у вигляді відсотків:

  • пп. 165.1.2. - доходи, отримані платником податку у вигляді процентів, нарахованих на цінні папери, емітовані центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну фінансову політику і на боргові зобов'язання НБУ;
  • пп. 165.1.41. — Доходи у вигляді відсотків на поточні банківські рахунки, за якими на користь фізичних осіб здійснюються виключно виплати заробітної плати, стипендій, пенсій, соціальної допомоги та інших передбачених законом соціальних виплат. Ознаки таких рахунків визначаються Національним банком України.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок