Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ презентує Річний звіт Банківської Групи за 2013 рік
23 квітня 2014
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) опублікував Річний звіт Банківської Групи ПУМБ за 2013 рік згідно з Міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ). У звіті підбиваються підсумки діяльності Групи в 2013 році й анонсуються стратегічні пріоритети розвитку. Документ підготовлений у кращих практиках подачі інформації та розміщений на корпоративному сайті ПУМБ у форматі онлайн-презентації, виконаної за допомогою технології HTML5.

Банківська Група, до якої ввійшли банки ПУМБ і «Ренесанс Кредит», надає оптимальні банківські рішення компаніям і приватним особам та обслуговує 1,3 мільйона приватних і 27 тисяч корпоративних клієнтів у всіх сегментах.

«Наша мета – збалансоване зростання зі збереженням позицій серед найбільших універсальних банків України та надання клієнтам бездоганного сервісу 24/7. Ми продовжимо роботу над підвищенням ефективності бізнесу і маємо намір отримати повернення на капітал ROE від 15% до 18%», – повідомив Сергій Черненко, Голова Правління ПУМБ.

За результатами діяльності за 2013 рік Група заробила 554.8 млн грн чистого прибутку, що вдвічі вище прибутку 2012 року, і поліпшила рентабельність капіталу до 10.2%, а рентабельність активів – до 1,8%, при цьому знизивши співвідношення Сost-to-Income з 63% до 53%. Чиста процентна маржа (NIM) досягла рекордного значення 6.8%.

Банк показав зростання коштів корпоративних клієнтів на рівні 31%, удвічі вище середнього по галузі, і збільшив роздрібний депозитний портфель на 10.4%. ПУМБ підвищив диверсифікацію кредитного портфеля за рахунок збільшення частки роздрібних кредитів, кредитування сільського господарства та харчової промисловості.

«Ми будемо зберігати здоровий баланс між прибутковістю і надійністю, оскільки стабільність є нашим головним пріоритетом у цей важкий для України час», – підкреслив Ілля Архипов, Голова Наглядової ради ПУМБ і Керуючий директор SCM Advisors (UK) Limited.

ПУМБ презентував Річний звіт у новому для України форматі. Документ доступний на корпоративному сайті Банку трьома мовами, у html і pdf.

«Цього року ми представляємо не річний звіт, а продукт нового покоління – яскраву і динамічну презентацію, яка візуалізує історію розбудови Банку з дуже хорошим сервісом. Я розраховую, що глядачі захочуть поділитися нашою історією з друзями», – повідомила Юлія Собко, начальник управління корпоративних комунікацій ПУМБ.

З повною версією Річного звіту 2013 року можна ознайомитися за посиланням: http://2013.pumb.ua

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок