Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ відкрив компанії «Профі-Прес» довгострокову кредитну лінію
29 липня 2013
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) у липні надав поліграфічній компанії "Профі-Прес" фінансування на купівлю сучасного обладнання в Німеччині. Сума близько 2 млн. євро була надана на термін 5 років з відстрочкою погашення 6 місяців з моменту введення обладнання в експлуатацію за ставкою нижче ринкових кредитних ставок в Україні. В якості застави виступає обладнання, що купується та майнові права на нього.

"Проблема отримання фінансування великих імпортних контрактів вельми складна, в Україні довгострокових кредитних ресурсів небагато, і вони дорогі, тому займати на внутрішньому ринку не завжди вигідно. У зв'язку з цим ми запропонували поліграфічній компанії" Профі-Прес" трохи більш складну в плані реалізації, але економічно вигідну схему кредитування, а саме постімпортне фінансування для придбання друкарської машини з Німеччини за участю німецького державного експортного кредитного агентства Euler Hermes", − зазначив Костянтин Камаралі, начальник управління торгового фінансування та документарних операцій ПУМБ.

Фінансування стало можливим завдяки отриманню ПУМБ кредиту від великого німецького банку за операцією постімпортного фінансування за участю німецького експортно-кредитного агентства (ЕКА) Euler Hermes, завданням якого є стимулювання продажів національних виробників Німеччини за кордон шляхом надання довгострокових програм фінансування іншим країнам. Банку було відкрито акредитив на суму близько 2 млн. євро (85% вартості контракту на купівлю обладнання) з наступним постімпортним фінансуванням, що включає частину суми акредитиву (більше 1,5 млн. євро) і страхову премію ЕКА, яка не повинна перевищувати 150 тис. євро. Вартість фінансування для клієнта становить близько всього лише 7,5% (у прив'язці до вартості EURIBOR).

«Банк співпрацює з компанією «Профі-Прес» вже багато років, а враховуючи значний досвід ПУМБ в документарних операціях, ми запропонували клієнтові таку цікаву схему. Унікальність даного кейса для ПУМБ в тому, що це перша подібна угода, реалізована після 2009 року, що говорить про високий ступінь довіри до ПУМБ банків-партнерів на ринку міжнародного фінансування, особливо в ситуації, що склалася у світовій економіці. Угода складно структурована, але реалізована в короткий термін і з урахуванням захисту інтересів клієнта. Впевнені, що наша співпраця буде сприяти успішному розвитку бізнесу компанії», − зазначила Олена Рудик, керівник департаменту по роботі з малим та середнім бізнесом ПУМБ.

Нагадаємо, що ПУМБ має 20 річний досвід роботи на внутрішньому і міжнародному ринку в сфері документарних операцій та торгового фінансування, і входить до топ-5 банків лідерів за обсягами цих операцій в Україні. ПУМБ пропонує клієнтам постекспортне фінансування банків різних країн Західної Європи, Північної та Південної Америки, а також на Близькому Сході (включаючи такі країни, як Індія, Пакистан, Шрі-Ланка, Бангладеш, Алжир, Єгипет, Малайзія і Саудівська Аравія). ПУМБ також допомагає відкривати прямі гарантії на користь контрагентів зазначених країн без їх підтвердження іноземними банками. ПУМБ − один з двох банків в Україні, які мають ліміт фінансування в німецькому експортно-імпортному агентстві Euler Hermes.

Поліграфічна компанія ТОВ "Профі-Прес" успішно працює на українському ринку з 2003 року, надаючи повний спектр поліграфічних послуг. ПУМБ і ТОВ "Профі-Прес" співпрацюють з 2004 р. Крім кредитування, банк надає компанії широкий спектр банківських продуктів: розрахунково-касове обслуговування, зарплатний проект та інші послуги.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок