Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ - переможець конкурсу Best CIO 2011
03 серпня 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

ПУМБ названий переможцем в престижному щорічному конкурсі Best CIO 2011, в якому оцінюється рівень зрілості ІТ-інфраструктури організації.

Проект Best CIO проводиться виданням «Компьютерное Обозрение» з метою визначення кращих ІТ-директорів (Chief Information Officer) українських компаній, лідерів у своїх галузях. У журі конкурсу увійшли представники світових лідерів ІТ-індустрії: «Майкрософт України», Dell, EMC, HP, IBM, IDC і Intel, а також компаній DeNovo і «СІТРОНІКС Інформаційні Технології».

ПУМБ став переможцем в номінації конкурсу «Банківський сектор». У рамках конкурсу проводиться оцінка рівня зрілості ІТ-інфраструктури середніх та великих організацій України, а вирішальним фактором при виборі переможців виступають професійні якості учасників, що допомагають їм виводити свої підприємства в лідери ринку. У цьому році учасниками проекту стали 92 людини. Після аналізу анкет учасників журі конкурсу Best CIO 2011 обрало 36 фіналістів у 12 номінаціях.

«Для ПУМБ інформаційні технології є одним із стратегічних пріоритетів вже протягом 20 років існування банку. Дуже багато інновацій на банківському ринку вперше з'явилися саме в ПУМБ. Це стало можливим завдяки злагодженій командній роботі ІТ-фахівців й бізнес-підрозділів банку. ПУМБ не згортав інвестиції в ІТ в кризові роки, а з огляду на стратегію розвитку банку, метою якої є входження в топ-5 найбільших банків до 2014 року, інвестиції будуть тільки зростати. Я вдячний організаторам конкурсу за високу оцінку нашої роботи, і сподіваюся на перемоги й в майбутньому, адже ми не збираємося зупинятися на досягнутому», - коментує Юрій Піскарьов, керівник департаменту інформаційних технологій ПУМБ.

До досягнень ПУМБ в області інформаційних технологій та інформаційної безпеки можна віднести наступні:

Банк реалізував ряд масштабних планів по централізації ІТ-інфраструктури та підвищенню рівня відмовостійкості системи, а також активно розвивав лінійку високотехнологічних продуктів дистанційного обслуговування корпоративних та роздрібних клієнтів. Серед цих проектів:

  • інтернет-банкінг ПУМБ online;
  • система Straight Through Processing;
  • модернізація опорної WAN-мережі банку;
  • нарощування виробничих потужностей Систем Зберігання Даних (СЗД) за рахунок введення в експлуатацію нових СЗД IBM DS8800 рівня Hi-End;
  • розробка та запуск сервісу автоматичного проведення платежів клієнтів, отриманих у системі клієнт-банк («Автопілот»);
  • впровадження рішень Voice IP, Video IP для проведення нарад та переговорів між головними офісами;
  • розробка та впровадження нової централізованої системи клієнт-банк Vega-2;
  • впровадження Microsoft System Center Configuration Manager 2007 для централізованого розгортання і управління програмним забезпеченням.

В банку створено і працює Технологічний комітет, завданням якого є реалізація стратегічних проектів в області інформаційних технологій, інформаційної безпеки та управління ІТ-ризиками.

ПУМБ став першим банком в Україні, який впровадив технологію Aladdin eToken для захисту платежів в системі СЕП НБУ. НБУ рекомендує цю технологію для застосування іншими банками як кращу практику в банківській системі Україні.

Вперше в Україну ПУМБ запустив пілотний проект по впровадженню рішення безпечної віддаленої роботи в корпоративній системі на базі інноваційної технології Check Point Abra.

У листопаді 2011 р. ПУМБ закінчив проект утворення першої конвергентної мережі серед банківських установ України, що дозволило знизити споживання ресурсів для управління та підтримки ІТ-інфраструктури за одночасного підвищення надійності та відмовостійкості системи.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок