Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Влітку попит на золоті злитки в ПУМБ виріс у 4 рази
25 липня 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

З початку 2011 року вартість золота зросла на 30%. Новий максимум був досягнутий золотом 6 вересня - в ході торгів на Лондонській біржі металів ціна підіймалась до 1921 дол. США/тр.унцію, а на біржі Comex грудневі ф'ючерси подорожчали до 1923 дол. США /тр.унцію.

У вересні експерти HSBC і найбільшої золотодобувної компанії Newmont Mining США на тлі геополітичних ризиків і нестачі альтернативних інвестицій в черговий раз підвищили прогнози ціни золота на 2012 рік до 2025 та 2000 доларів за унцію відповідно.

«Золото, як і раніше надзвичайно привабливо для інвесторів і вкладників, які бажають убезпечити свої заощадження, - відзначає Максим Салутін, Заступник начальника Управління грошового обігу, неторгових і касових операцій ПУМБ. - Зростаюча ймовірність дефолту Греції, криза суверенних боргів Португалії, Іспанії, Італії та погіршення економічних показників у США змушує переводити заощадження з євро і долара США в більш надійний актив - золото. Напруженість у країнах Північної Африки та Близького Сходу зберігається і це також підтримує вартість металу».

Динаміка продажів золотих злитків в ПУМБ в поточному році випереджає навіть найбільш успішний в цьому плані 2008 рік на 30%. Обсяги продажів золотих злитків в ПУМБ за серпень зросли у більш ніж 8 разів у порівнянні з серпнем 2010 р., а об'єм продажів за 3 літніх місяці зріс в 4 рази по відношенню до весняних місяців цього року. Банк як і раніше визначає ціну продажу золотих злитків виходячи зі світових котирувань металу, а також курсу гривні до долара США. Наш прогноз щодо ціни золота - чергове подолання позначки 1900 дол США/тр.унцію протягом жовтня-листопада з певною ймовірністю досягнення 2000 дол США/тр.унцію до кінця року.

Оформити заявку на придбання золотих злитків вагою від 1 до 1000 грам можна онлайн на сайті ПУМБ, а також звернувшись до найближчого відділення банку.

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок