Мобільний додаток
перейти перейти
Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ - один з лідерів серед зберігачів цінних паперів
10 липня 2012
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

В рамках стратегії розвитку інвестиційного бізнесу Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) значно посилив функцію зберігача цінних паперів. Як результат з початку року спостерігається значне зростання числа рахунків у цінних паперах та обсягу депозитарних активів.

Так, станом на 01.06.12 року у ПУМБ:

  • 40 473 рахунків у цінних паперах, що у 1,29 рази більше порівняно з початком року. Зростання відбулося в результаті збільшення числа емітентів, взятих на обслуговування в основному під час процесу дематеріалізації цінних паперів у світлі нового Закону України «Про акціонерні товариства».
  • обсяг депозитарних активів становив 30,36 млрд. грн., у тому числі:
    • 24,96 млрд. грн. – номінальна вартість цінних паперів, що знаходяться на обслуговуванні в Депозитарії ПрАТ “ВДЦП”;
    • 3,00 млрд. грн. – номінальна вартість цінних паперів, що знаходяться на обслуговуванні в Депозитарії ПАТ “НДУ” ;
    • 2,4 млрд. грн. – номінальна вартість державних цінних паперів, які обслуговуються у Депозитарії Національного банку України.

Зберігач ПУМБ пропонує повний спектр депозитарних послуг фізичним та юридичним особам, в тому числі інститутів спільного інвестування, емітентам, банкам, та в даний час обслуговує більше 30 тисяч клієнтів.

Згідно ренкінгу зберігачів за обсягом депозитарних активів за номінальною вартістю за 2 квартал 2011 року, який проводить ПАРД (Професійна асоціація реєстраторів та депозитаріїв) зберігач ПАТ “ПУМБ” займав 4 місце. На той час обсяг депозитарних активів становив 24,16 млрд. грн., а сьогодні, майже через рік, депозитарні активі зросли у 1,26 рази.

За підсумками 2011 р. зберігач ПАТ “ПУМБ” посів 3-е місце серед банків у рейтингу «Лідери серед зберігачів за номінальною вартістю цінних паперів» та 5- те місце у рейтингу “Лідери серед зберігачів за кількістю випусків цінних паперів”, який наприкінці травня презентував ПрАТ “ВДЦП”.

Активна позиція ПУМБ на фондовому ринку є частиною стратегії розвитку інвестиційного бізнесу банку. Крім лідерських позицій за кількістю рахунків у цінних паперів та обсягом депозитарних активів, ПУМБ є одним з лідерів Ренкінгу торговців цінними паперами-операторів ринку ОВДП за підсумками 1 кварталу 2012 р. (ІА Cbonds).

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок