Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Сергій Зубов: «Стабільність на ринку, лояльність до клієнта, оперативність у прийнятті рішень – три складові твого банку»
10 січня 2022
Отримати на e-mail {title}

Сьогодні запорізька фабрика «МІДА» – одне з кращих взуттєвих підприємств в Україні. Щосезону «МІДА» пропонує українцям понад тисячу(!) моделей напрочуд якісного, надійного і зручного взуття для всієї родини.  Як починався цей бізнес та скільки років партнерства пов’язує цю компанію з банком ПУМБ, ми поцікавилися у Сергія Зубова, засновника та генерального директора запорізької взуттєвої фабрики «МІДА».

Журнал «Народний банкір» №18/2021

  1. Розкажіть, будь ласка, про становлення вашого бізнесу.

Молоді й енергійні, ми мали ще небагатий життєвий досвід, проте був ентузіазм, було бажання не тільки заробити гроші, але й набути досвіду, познайомитися з новими людьми та розширити коло спілкування. На той час, у далекі 90-ті я, Сергій Зубов (генеральний директор компанії та головнийзасновник фабрики «МІДА»), відслужив у морфлоті, Орест Шеремет (нині генеральний директор ТОВ «Василівський завод МК») служив прапорщиком в армії, а Володимир Гіба (комерційно-фінансовий директор «МІДИ»), уже після армії, закінчив Запорізький індустріальний інститут. Отже, кожен з нас уже щось бачив у житті та дещо вмів. Разом ми зайнялись загальною справою – спинили свій вибір на виробництві взуття та його складників.

  2. Які події були найвагомішими на шляху вашої команди?

Перехід на якісно новий рівень розвитку компанії відбувся завдяки тому, що ми перебралися в стіни колишньої взуттєвої фабрики. Відремонтували її, завезли найсучасніше технологічне обладнання. До нас прийшли ті фахівці, які раніше не сприймали нас серйозно, що, звичайно, позитивно позначилося на якості готової продукції. З'явилися міжнародні контракти – ми стали експортером. До речі, сьогодні фабрика «МІДА» експортує взуття до Болгарії, Чехії, Польщі, Італії, США. Іншим важливим фактором, що вплинув на розвиток підприємства, вважаємо появу мережі роздрібної торгівлі по всій країні, адже без стабільного збуту працювати неможливо. Окрім Запоріжжя взуття від фабрики «МІДА» почало продаватися у найближчих районних центрах, згодом – у Дніпрі, Києві та інших регіонах.

  3. Назвіть топ-3 риси вашого бізнесу та команди, які допомагають досягти лідерства в Україні та завойовувати іноземні ринки.

Є такий народний вислів: «Дав слово – тримай». Цього правила додержуємося й ми у взаєминах з партнерами.Ще два принципи, на яких базується успіх нашого підприємства, - це стабільна якість продукції та, звісно, злагоджена праця всього колективу.

Журнал «Народний банкір» №18/2021

  4. Що для вас є викликом і водночас допомагає розвивати бізнес?

За останні кілька років багато змінилося і продовжує змінюватися не тільки у нас, а й по всьому світові у всіх сферах життя. Постійна турбулентність змушує нас бути розважливішими в прийнятті рішень, вимогливо підходити до домовленостей з партнерами, переглядати внутрішні процеси підприємства. Невизначеність стимулює гнучкість та мудрість.

  5. Які рекомендації ви дали б підприємцю, який сьогодні тільки-но започатковує бізнес? Які підводні камені можна оминути?

Сьогодні у «новачків» можливостей набагато більше, ніж тоді, коли розпочинали ми. Я маю на увазі зокрема доступність інформації. Той, хто не буде лінуватися, доб’ється неабиякого результату. Додайте до цього знання нестандартних поглядів і підходів, використання ефективних комунікацій і впровадження нових технологій. Потрібно віднайти свою родзинку, і, я впевнений, досягнення поставленої мети стане реальністю.

Журнал «Народний банкір» №18/2021

  6. Скільки років ваше підприємство обслуговується в банку ПУМБ? Чому ви його обрали та продовжуєте співпрацювати довгі роки?

У своїй повсякденній діяльності «МІДА» робить ставку на формування та підтримку довгострокових відносин як із замовниками, так і з партнерами. Тож ми не схильні до частої зміни партнерів в бізнесі. Яскраве підтвердження цьому – наша двадцятирічна співпраця з банком ПУМБ. Це саме той колектив, який вміє чути і йде назустріч.

  7. Які продукти та послуги банку допомагають вам у вашій професійній діяльності?

Зараз продукти та послуги в усіх банках, на мою думку, практично схожі. І ціни – плюс-мінус теж. А ось чому ми вибрали саме ПУМБ і що ми цінуємо понад усе в цих відносинах – так це професійну команду банку. Для нас важливо мати швидкий зворотний зв'язок, вчасні відповіді на запитання, що нас хвилюють.

  8. Як зазвичай плануєте свій сімейний бюджет?

Усі гроші, як правило, крутяться в бізнесі. Тому, коли плануємо витрати, дивимося на можливості, які маємо в той чи інший момент часу. Поїздки, відпочинок намагаємось планувати завчасно, хоча хитка ситуація у світі, що пов'язана з ковідом, вносить свої корективи в цей пункт планування бюджету.

  9. Ми знаємо, що в Ореста Шеремета – дочка й син, у Володимира Гіби – два сини, у вас – два сини й дочка. Поділіться своїм досвідом виховання дітей: які фінансові навички вважаєте за потрібне розвивати у них?

Використовую золоте правило, якому навчили мене мої батьки, а я передав своїм дітям. Звучить воно так: «Навчися гроші заробляти сам». А ось скільки часу й сил потрібно до цього докласти, краще показувати на власному прикладі. Сучасні діти у питанні фінансів більш обізнані, ніж ми в їхні роки. Тому приємно, коли знання і досвід твоєї дитини, отримані не від тебе, стають у пригоді вже й тобі. (Посміхається.) 

  10. Як розраховуєтеся під час подорожей за кордоном?

Платіжною карткою, так зручніше і безпечніше за готівку. Весь світ, особливо за останні два роки пандемії, вже став діджитальним.

  11. Яких правил безпеки дотримуєтеся, користуючись банківськими послугами, як протидієте шахрайству?

У пам’яті власних гаджетів не залишаю ніяких паролів– тримаю їх у голові. Оминаю сумнівні інтернет-ресурси, не користуюся ними. Сьогодні існує доволі багато способів, як відрізнити їх від справжніх. І нарешті, за можливості уникаю незахищені мережі вайфай.

  12. Продовжте думку: «Щоб накопичити на власну справу чи мрію, потрібно…»

Так, без першого мільйона дуже важко. (Посміхається.) І продовжую думку: «Крім грошей, потрібні друзі!!! А ще – багато працювати».

 

Бліцопитування (окремий блок)

  1. Що можете порадити тим, хто тільки обирає фінансову установу? На які критерії слід звертати увагу?

Вибирайте банк вдумливо, поцікавтеся інформацією про нього. Враховуйте його стабільність на ринку, лояльність до клієнтів, оперативність у прийнятті рішень.

  2. Ви віддаєте перевагу готівці чи пластиковій картці? Чому?

Віддаю перевагу карткам, але паперові гроші ще потрібні в нашому побуті, хоча б у невеликому обсязі. Користуватися карткою комфортніше. Маючи гроші на картці, дуже зручно вести розрахунки – одразу  зникає багато додаткових складнощів. Погодьтеся, мати змогу робити оперативні безготівкові розрахунки за послуги чи товари будь-де і в будь-який час – це про економію часу та енергії.  Можливість контролювати свої кошти з точністю до копійки – теж велика перевага картки перед готівкою.

  3. Яке обслуговування для вас найзручніше – у відділенні чи у дистанційних каналах (мобільний, web-банкінг) і чому?

Вибір тут очевидний – зручніше дистанційне обслуговування. Результат той же, а економія часу велика. Співпраця з банком у режимі онлайн допомагає прискорити багато процесів у роботі, звільнити час для дозвілля.

4.  Чи впливають на вашу лояльність до банків запропоновані фінустановою привілеї, бонуси, кешбеки?

Безперечно. Це дійсно гарні бізнес-ходи збоку банків, адже будь-які програми лояльності позитивно впливають на ставлення вже існуючих клієнтів та водночас залучають нових. 

  5. Чи користуєтесь кредитною карткою? Які вона вам надає додаткові можливості?

Так. З кредитною карткою збільшуються можливості, адже іноді буває потрібний певний ресурс – зручно мати такий у резерві. Але розслаблятися не варто. Краще користуватися такою сумою коштів, яку ви зможете досить легко повернути.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок