Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 10.06.2024
11 червня, вівторок
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

ЄЦБ очікувано знизив ключові ставки. За підсумками засідання, що відбулося 06 червня, ЄЦБ очікувано знизив усі три ключові процентні ставки на 25 базисних пунктів. Базова ставка за кредитами відтепер становить 4,25%, ставка за депозитами — 3,75%, ставка за маржинальними кредитами — 4,50%. Зниження стало першим з 2019 року. За словами глави регулятора Крістін Лагард, рішення підтримали всі члени керівництва ЄЦБ крім одного.

Бізнес негативно оцінює ділову активність. Після двох місяців позитивних настроїв поспіль у травні бізнес погіршив оцінки результатів своєї діяльності на тлі посилення інтенсивності бойових дій та обстрілів інфраструктурних об’єктів, дефіциту електроенергії, зростання виробничих витрат через високі ціни на пальне та здорожчання логістики, слабкого інвестиційного попиту, погіршення курсових очікувань, значного дефіциту кваліфікованих кадрів, а також невизначеності щодо подальшого перебігу бойових дій та умов мобілізації співробітників. Всі ці фактори ускладнили економічну активність та вплинули на погіршення очікувань приємств усіх секторів, які беруть участь у щомісячних опитуваннях Національного банку України.

Мінфін знижує вартість залучень. 

Огляд фінансових ринків 10.06.2024

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок