Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 06.05.2024
07 травня, вівторок
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

ФРС зберігає ставки незмінними. Минулий тиждень завершився зростанням провідних фінансових індексів, оскільки м’якший, ніж очікувалося, звіт по зайнятості в США посилив аргументи на користь зниження ставок ФРС та підтвердив економічну стійкість США.

Платіжний баланс сформовано з профіцитом. Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу України у березні 2024 року становив 1,6 млрд дол. США (в березні 2023 року профіцит становив 14,0 млн дол. США). Дефіцит сформувався насамперед унаслідок скрочення надходжень грантів від міжнародних партнерів. Також розширилося від’ємне сальдо торгівлі товарами – як за рахунок зменшення експорту товарів, так і збільшення їх імпорту. Без урахування реінвестованих доходів та грантів від міжнародних партнерів дефіцит становив 1,7 млрд дол. США.

Валютна лібералізація триває. Національний банк України впроваджує найбільший пакет пом’якшення валютних обмежень для підприємств з початку повномасштабної війни. Метою цих змін є поліпшення умов ведення бізнес-діяльності в Україні та виходу вітчизняного бізнесу на нові  ринки, а також підтримка відновлення економіки та сприяння припливу нових інвестицій в країну.

Огляд фінансових ринків 06.05.2024

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок