Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 20.11.2023
21 листопада 2023
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Сповільнення світової інфляції. Минулого тижня на світових фінансових ринках тривала позитивна динаміка. Провідні фондові індекси завершили зростанням третій тиждень поспіль завдяки оптимізму щодо перспектив американської економіки. Позитивного сентименту ринкам додали сигнали ослаблення інфляційного тиску в США і країнах Європи, які дають змогу інвесторам сподіватися на те, що цикл посилення грошово-кредитної політики провідними центробанками завершено.

Стримані оцінки бізнесу. У жовтні бізнес повернувся до стриманих оцінок поточних результатів своєї діяльності. Збереження значних безпекових ризиків, руйнування виробничих потужностей окремих підприємств, логістичні обмеження експортерів, звуження інвестиційного попиту, відновлення зростання цін на пальне, а також значний дефіцит кваліфікованих кадрів стримували економічну активність підприємств та зумовили погіршення оцінок. Про це свідчить індекс очікувань ділової активності (ІОДА), який Національний банк розраховує щомісяця, за виключенням вимушеної перерви в березні – травні 2022 року. У жовтні 2023 року ІОДА становив 49,6 порівняно з 50,1 у вересні, знизившись нижче нейтрального рівня (50 пунктів).

Доходність ОВДП знижується.

Огляд фінансових ринків 20.11.2023

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок