Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 21.03.2022
23 березня, середа

Минулого тижня головна увага світових фінансових ринків була прикута до підсумків засідання ФРС. При цьому торговий тиждень на американському ринку акцій відзначився обвалом провідних фондових індексів до мінімумів поточного року та потужним зростанням наприкінці тижня. Зростання відбулося, головним чином, на тлі зниження цін на нафту та очікувань зниження геополітичної напруги.

ФРС за підсумками чергового засідання (15 -16 березня) вперше за останні чотири роки підняла ключову ставку на 25 базисних пунктів. Наразі діапазон ставки становить 0,25 - 0,50% річних. Таке підняття ставки цілком збіглося з очікуваннями аналітиків. При цьому голова ФРС Джером Пауелл заявив, що американський ЦБ готовий прискорити темпи посилення грошово-кредитної політики у разі потреби.

В Україні відновлюється переробна промисловість. Уряд випустив військові облігації у доларах США.

Огляд фінансових ринків 21.03.2022

Новини банку