Мобільний додаток
перейти перейти
Аналітичні огляди

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Огляд фінансових ринків 7.02.2022
08 лютого 2022
Отримати на e-mail {title} - банк ПУМБ

Минулого тижня на світових фінансових ринках спостерігалася різноспрямована динаміка. Інвестори оцінювали підсумки засідань світових центробанків та дані макроекономічної статистики. Оптимізм ринків підтримує сильний сезон звітності, адже більшість компаній, що відзвітували, перевищили прогнози. Кількість робочих місць в економіці США в січні збільшилася на 467,0 тис., безробіття в країні в січні зросло до 4,0% з 3,9% у грудні. Експерти прогнозували підвищення кількості робочих місць на 125,0 тис., при цьому не очікували зміни рівня безробіття.

Індекс ділової активності у виробничому секторі в США (ISM Manufacturing) у січні знизився до мінімальних з вересня 2020 року 57,6 пункту із грудневих 58,8 пункту. ЄЦБ за підсумками засідання 02 лютого зберіг базову процентну ставку за кредитами на нульовому рівні, ставку за депозитами – на рівні мінус 0,5%. Ставку за маржинальними кредитами залишено на рівні 0,25%. ЄЦБ продовжить викуповувати активи в рамках екстреної програми Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP) в I кварталі поточного року більш помірними темпами, ніж у попередньому кварталі і припинить наприкінці березня 2022 року.

Тим часом, реальний ВВП України у IV кварталі зріс на 5,9% р/р. Єврокомісія надасть Україні 1,2 млрд євро. 

Огляд фінансових ринків 7.02.2022

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - банк ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок