Mobile app
go go
Press about us

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

У якій валюті доцільно відкрити рахунок, виїжджаючи за кордон?
30 May 2014
Отримати на e-mail {title} - FUIB

У яких випадках, при виїзді за кордон, варто відкривати рахунок в доларах/євро? Коли при розрахунках за кордоном можна використовувати пластикову карту гривні? Наскільки це зручно? На ці питання відповіла порталу Prostobank.ua Анастасія Ранчева, начальник відділу дебетних карт ПУМБ

Анастасія Ранчева, начальник відділу дебетних карт ПУМБ:

Ми рекомендуємо клієнтам відкривати рахунки в доларах або євро, якщо вони часто бувають у закордонних поїздках і багато розрахунків виробляють в іноземних валютах. При цьому, рахунок краще відкрити у валюті країни (регіону) перебування: для Європи – рахунок у євро, для Південно-Східних країн, Африки та країн Американських континентів – рахунок у доларах. Це необхідно для того, щоб не сплачувати комісію за конвертацію.

У будь-якій поїздці за кордон можна використовувати карту в гривні. Ніяких обмежень при цьому немає. Конвертація з гривні у валюту розрахунку тієї країни, де проводиться оплата товарів і послуг, відбувається автоматично. Якщо поїздки за кордон відбуваються не часто і клієнт не є активним користувачем карти, то не варто нести додаткові витрати на відкриття рахунку в іноземній валюті та випуск картки. Але ця рекомендація діє тільки в тому випадку, якщо курс валюти на ринку стабільний. Враховуючи нинішню ситуацію з коливанням курсу, ми рекомендуємо відкрити рахунок у валюті країни перебування, щоб не отримати неприємний «сюрприз» при списанні коштів.

Джерело: Prostobank.ua

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback