Новини

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ: Підтримка МСБ. Фінансування сьогодні
01 вересня 2014

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) повідомляє про початок нової програми підтримки для малого та середнього бізнесу по всій Україні. Ціль даного проекту – об'єднати представників МСБ, громадських та державних організацій, а також фінансового сектора, надавши платформу для спілкування, дискусій, проведення секторальних заходів і т.д.

Сьогодні ПУМБ активно працює з сегментом МСБ, пропонуючи найбільш прогресивні банківські рішення для ведення бізнесу, розроблені з урахуванням специфіки і потреб саме малого та середнього бізнесу. Тільки за 1-е півріччя 2014 р. клієнтська база МСБ в ПУМБ збільшилася більш, ніж на 2400 юридичні особи, склавши майже 27 тис. клієнтів. Портфель пасивів клієнтів МСБ за 1-е півріччя збільшився більш, ніж на 96 млн. грн, до 1,9 млрд. грн.

«Сьогодні малий та середній бізнес має величезний нереалізований потенціал в Україні. Своєю ціллю ми бачимо підтримку МСБ і саме тому ініціювали створення спільної платформи, покликаної об'єднати представників даного ринку. Для МСБ, як і для будь-якої іншої бізнес-спільноти, дуже важливо мати простір для спілкування, проведення дискусій, обміну досвідом. Адже, враховуючи напружений темп і складну ситуацію, в якій сьогодні живе український бізнес, не так часто вдається виділити час для зустрічей та спілкування з колегами по ринку. Участь в таких заходах дає можливість відчути, чим живе і куди рухається ринок, обмінятись досвідом з колегами, відчути нові тенденції і тримати руку на пульсі», – говорить Олексій Волчков, заступник голови правління ПУМБ по роботі з корпоративним бізнесом.

В рамках даної ініціативи ПУМБ має намір провести ряд круглих столів та зустрічей для представників ринку. Так, 15 серпня був проведений перший круглий стіл «Підтримка МСБ. Фінансування сьогодні» в м. Кривий Ріг. Учасники зустрічі обговорили альтернативні можливості фінансування малого та середнього бізнесу в умовах обмеженого традиційного кредитування.

«Основним завданням круглого столу було підвищення рівня фінансової грамотності представників ринку у використанні таких нових для них інструментів як факторинг. Це альтернативне джерело фінансування оборотного капіталу підприємств, яке широко використовується у міжнародній практиці, але в використанні якого у представників українського бізнесу поки що немає достатньо знань і досвіду. Хочу зауважити, що темп приросту факторингових операцій по МСБ в ПУМБ перевищив 100% з початку року, що є одним з найбільш високих показників на фінансовому ринку України, - зазначив Олексій Волчков. – В цілому, за підсумками першої зустрічі ми отримали дуже позитивні відгуки від учасників і плануємо в майбутньому активно проводити подібні заходи».

У вересні 2014 р. планується проведення аналогічних круглих столів в м. Дніпропетровськ та м. Павлоград.

Новини банку

arrow