Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Твій банк – це доступність і легкість платежів
07 квітня 2021
Отримати на e-mail {title}

Твій банк – це доступність і легкість платежів

UPark Festival, незважаючи на свій молодий вік (трохи більш ніж 4 роки), встиг завоювати серця українців. Це вже частина подієвого туризму, і до Києва їдуть не тільки з усієї України, а й з інших країн. Два роки UPark Festival співпрацює з банком ПУМБ. Як починалася ця дружба, які банківські продукти допомагають і в професійній діяльності, і в особистому житті, ми запитали в Оксани Ісідорової, виконавчої директорки фестивалю, яка має багаторічний досвід роботи в розважальній індустрії нашої країни.  

Журнал «Народний банкір» №16/2021

1. Розкажіть, будь ласка, коротко про свій професійний шлях. Що саме вплинуло на ваш вибір? Про що мріяли і чого вдалося досягти в житті?

У пам’яті спливають 1990-ті роки, фінансова криза, безгрошів’я. Тоді я навчалася в педагогічному університеті й довелося паралельно заробляти гроші. На другому курсі мені запропонували прийти на щойно створений телеканал ІНТЕР. Почавши оператором у call-центрі, пропрацювала там 10 років. Потім були 15 років роботи в кінопродакшні Star Media. Пройшла шлях від керуючої справами до віцепрезидентки компанії. Дійшовши до верхівки, зрозуміла, що потрібен перепочинок. Паралельно завжди допомагала своєму братові Миколі Ісідорову – засновникові UPark Festival – у концертному бізнесі. Так сталося й під час моїх «канікул»: взяла активну участь у підготовці першого фестивалю влітку 2016 року. У цей момент Микола й запропонував мені змінити сферу діяльності й офіційно запросив до себе на роботу.

Журнал «Народний банкір» №16/2021

2. Як народжувався UPark Festival? Як вам вдається організовувати і проводити такий масштабний фестиваль в Україні?

Микола більш ніж 10 років організовував сольні концерти і привозив в Україну різних артистів, зокрема й таких як MADONNA, MUSE, Red Hot ChiliPeppers, Thirty Second to Mars, Marlyn Manson. Логічним продовженням цієї роботи стала ідея створення фестивалю, який об’єднав би на своїй сцені найкращих світових виконавців і нові цікаві імена.

Хедлайнерами першого UPark Festival, який відбувався на НСК «Олімпійський», стали видатні рок-групи сучасності MUSE і Red Hot Chili Peppers, The Kills, Hurts. У подальші роки на сцені UPark також виступали Gorillaz, Massive Attack, Thirty Seconds to Mars, Die Antwoord, Bonobo, Rag`N`Bone Man та інші. Коли в Київ одночасно приїжджають такі гіганти сучасної музичної культури (а деякі з них, можливо, ніколи більше не відвідають нашу країну), то таку культурну подію в рамках України не можна пропустити.

Основне про UPark Festival – він про якісну музику, і ми відобразили це в нашому слогані – UPARK created by music. Для нас важливо досягнути балансу між грамотно підібраними артистами й атмосферою, яка створюється від виступу першого артиста й до фінального акорду.

3. Наскільки велика ваша команда? Що найважливіше в такій проєктній роботі?

Як і в будь-якому іншому проєкті, є основа команди – 9 топ-менеджерів, кожен з яких відповідає за свій напрям – продакшн, hospitality, логістика, фінанси тощо.

Найважливіше – досвідчена команда професіоналів, яка віддана своїй справі та, що не менш значуще, любить музику. Звісно ж, для великого проєкту ще важлива плановість.

4. Яка історія ваших взаємин з банком ПУМБ? Ви в партнерстві з ним кілька років проводите фестиваль. Яка роль банку у проєкті?

На жаль, у нашій країні не так багато банків підтримують фестивалі. Ми клієнтоорієнтовані. І мені як виконавчій директорці, яка відповідає за майданчик, було важливо під час вибору банку-партнера, щоб у нього була гарна команда, яка зможе відмінно відпрацювати на майданчику, а не тільки розмістити логотип на зовнішній рекламі (посміхається). Звичайно ж, я багато відвідувала заходів, де брали участь різні банки, моніторила ринок. Коли тривали переговори з ПУМБ, відзначила для себе два моменти. Перше – тут професійна команда, яка може без підготовки відповідати на запитання й конструктивно вирішувати задачі. Друге – є сильна техпідтримка, яка може реалізувати все задумане на майданчику так, щоб у наших користувачів не виникало труднощів. Перед тем, як ухвалити рішення, я почала співпрацювати з ПУМБ як фізособа, щоб пройти увесь шлях обслуговування, починаючи з приходу у відділення й укладання контракту. Мене цей шлях повністю задовольнив. Коли отримала всі відповіді, вибір став очевидним. Перший рік, коли ми співпрацювали з ПУМБ, враховуючи досвід інших банків на інших заходах, боялися повністю запустити безготівкову оплату на фестивалі. І ПУМБ, розуміючи наші побоювання, пішов нам назустріч. У той рік ми переконалися, що наші тривоги марні – настільки ідеально відпрацювали тоді всі служби, починаючи від безпеки банку й закінчуючи маркетингом з техпідтримкою. Це дозволило нам без вагань погодитися на кешлес-зону на території всього фестивалю.

Журнал «Народний банкір» №16/2021

5. Розкажіть про вашу родину. Як плануєте свій сімейний бюджет? Як говорите з дітьми про гроші? Які фінансові навички вважаєте за потрібне розвивати в них?

У мене є мама, два брати і племінниця Ксеня, 21 рік. З Ксюшею я не тільки ділюся власним досвідом, як правильно вести свій бюджет. При цьому допомагає наявність у племінниці картки банку й мобільного банкінгу, де можна повністю бачити рух власних коштів. Ми залучаємо Ксенію до роботи на фестивалі. Коли вона тільки починала отримувати перший дохід, відкрила в банку картку, щоб усі її грошові надходження відразу потрапляли на рахунок і вона могла розуміти, який у неї дохід у місяць і куди та на що вона його витрачає. Я пояснила їй, що таке стабільний дохід, які є обов’язкові статті витрат (харчування, проїзд тощо), як розраховую, скільки в мене має піти грошей і на що. Тепер вона, як і я, відкладає 10% щомісячного заробітку. Причому в мене для цього є спеціальна картка, на яку переказую цю суму. Це гроші, які потім витрачаються на подорожі, приємні покупки. Щойно племінниця почала так, як і я, планувати свій бюджет, вона дуже сильно вирівнялася. Дзвінки в кінці місяця «тату, перекажи мені грошей» трапляються все рідше.

6. Як контролюєте витрати? Яким банкінгом користуєтеся?

Свої доходи й витрати, залишок на рахунку контролюю за допомогою мобільного банкінгу. Завдяки історії операцій можу в будь-який зручний час (в кінці дня, тижня, місяця) проаналізувати, на що в мене пішли гроші. Крім того, зручно перекидати кошти з картки на картку, тому що в мене їх кілька. Практично всі покупки здійснюю безготівково і платежі завжди відображаються в моєму мобільному додатку.

7. Чи вважаєте нашу країну комфортною щодо легкості оплати покупок та проведення грошових операцій? Над чим ще потрібно працювати?

Сьогодні в Україні здійснювати онлайн-покупки легко і просто. Думаю, більшість із нас 2020 року перейшли саме на такий вид покупок. А в плані валютних платежів наше законодавство залишає бажати кращого. Ось фестиваль, ось компанія, ось контракт, а провести просту і зрозумілу оплату у валюті – ціла проблема, правила фінансового моніторингу постійно змінюються.

8.  Можливо, у вашому житті була складна та незвичайна ситуація, коли вам допомогла якась банківська послуга?

Кілька років тому виникла форс-мажорна ситуація, коли було необхідно терміново вилетіти. Довелося відразу їхати в аеропорт і дорогою купувати квиток. На картці не вистачало всієї необхідної суми для квитка, але був кредитний ліміт. Сміливо користуюся кредитними грішми й не боюся. Повернулася, відразу ж погасила борг в пільговий період і не переплачую. Ось у таких ситуаціях банк виручає, звісно.

Був іще випадок. Прилетіла в Туреччину і зрозуміла, що забула свою основну картку. У паспорті, на щастя, виявилася ще одна, щоправда, на ній не було грошей. За допомогою мобільного банкінгу переказала кошти з картки на картку – і вуаля, гроші при мені.

9. Чи зіштовхувалися ви коли-небудь зі спробами карткового або інтернет-шахрайства? Як повелися в нестандартній ситуації?

Особисто не зіштовхувалася, але в моїх знайомих були проблеми: оплата пройшла, а товар не отримали. У таких ситуаціях допомагала служба безпеки банку й питання закривали. Щоб захистити себе від шахраїв, я спеціально відкрила картку для оплати покупок в інтернеті. Називаю її інтернет-картка. Просто роблю на неї переказ необхідної суми з основної картки й безпечно оплачую товар. Особливо доречна така картка на сайтах, де потрібно вводити CVV-код картки.

10. Продовжіть речення: «Щоб жити в гармонії з собою і світом, потрібно…»

Потрібно привести в баланс свої бажання і можливості. А для цього треба любити кожен свій прожитий день, прокидатися й дякувати за те, що в тебе є. Розплющую очі, беру в руки телефон, дивлюся – нема за ніч повідомлень від рідних, отже, всі здорові. «Життя прекрасне!» – кажу я собі, ну, а все інше, як кажуть, очі бояться – руки роблять. Головне – внутрішнє позитивне налаштування – тільки так можна бути в гармонії з собою і світом.

Журнал «Народний банкір» №16/2021

ТОП-БЛІЦ про банк і банківські послуги

1. Що ви можете порадити тим, хто тільки обирає банк? На що слід звертати увагу?

На мій погляд, головне – це доступність відділень, банкоматів і терміналів, наявність онлайн-банкінгу та легкість проведення платежів. Окрім того, важливо, щоб обслуговування операціоністів здійснювалося на професійному рівні, грамотно й чітко.

2. Які продукти банку допомагають вам у вашому особистому житті?

За ковідний період «з’їлися» всі депозити й подушки безпеки, але раніше дуже активно користувалася депозитом. Банки пропонують страхування здоров’я – зручно й надійно. Кредитні картки не раз виручали в ситуаціях, коли був необхідний терміновий платіж. Головне – потім вчасно внести оплату по кредиту.

3. Ви віддаєте перевагу готівці чи пластиковій картці?

Практично завжди користуюся карточкою. Це, по-перше, вигідно – системи бонусів і кешбеків. По-друге, зручно – твій дохід одразу падає на рахунок, маєш змогу оплати карткою завжди і всюди. Щодо готівки, то знімаю невелику суму на місяць, наприклад, 1000 грн. Найчастіше розраховуюся нею за покупки на ринку.

4. Чи користуєтеся ви програмами лояльності з різними привілеями, акціями та бонусами, які зазвичай пропонують банки та платіжні системи?

Використовую всі кешбеки, які пропонують банки. Неодноразово літала, скориставшись накопиченими милями. Однак пропозиціями банків щодо покупок у компаній-партнерів, у яких під час покупки отримуєш знижку, не користувалася жодного разу. Не розумію, як це працює. А ось послуга міжнародної платіжної системи Mastercard працює відмінно: натискаєш «купити» – і відразу ж з’являється сума зі знижкою. До речі, в мене в гаманці 6 карт, із них 5 – це Mastercard. Система, яка мене не підводить.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок