Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Дистанційні канали обслуговування: вирішуємо фінансові питання за декілька хвилин
15 жовтня 2020
Отримати на e-mail {title}

«Час – це гроші», - посміхається зі стодоларової купюри Бенджамін Франклін. І хоча політик, вчений, винахідник та журналіст сказав це ще у XVIII столітті, кожна сучасна людина може підтвердити цю істину. Тому не дивно, що українці все більше переходять на користування дистанційними каналами обслуговування. Без витрат часу на відвідини відділення банку, існує можливість вирішити до 90% своїх фінансових завдань самостійно.

Дистанційні канали. До дистанційних каналів обслуговування належать: термінали поповнення (ПТКС) та банкомати (АТМ), сall-центри, банкінг у Viber та інших месенджерах, веб- та мобільна версії інтернет-банкінгу.

Журнал «Народний банкір» №14/2020

Термінали поповнення (ПТКС) та банкомати (АТМ).

Через банкомати за допомогою платіжних карток або без них здійснюється прийом і видача готівки, оплата товарів  та послуг, підтвердження операцій, отримання виписки щодо стану рахунку, підключення/відключення опцій на пластикових картках і т.п. Банкомат конкретного банку може обслуговувати не тільки картки, випущені цією установою, але й інших банків (варто тільки дивитися чи є комісія, та який її відсоток).

За допомогою ПТКС можна внести готівку на рахунок, поповнити рахунок мобільного телефону, виплатити кредит, сплатити комунальні платежі чи послуги інтернет-провайдерів, кабельного телебачення тощо.

Viber-банкінг.  Цей канал комунікації з банком допомагає завжди знати суму повного погашення по кредиту або суму останнього зарахованого платежу; вносити планові платежі з карток інших банків без комісії; отримувати повідомлення про рух коштів по рахунках; слідкувати за курсом валют; поповнювати мобільний, замовляти карткові та кредитні продукти, а  також читати новини та брати участь у різних активностях в паблік-акаунті.

Сall-центр. Зв'язавшись з операторами, ви можете отримати відповіді на будь-які питання з приводу користування банківськими продуктами та послугами. Також ви можете повідомити про спробу шахрайства і отримати оперативну підтримку.

Веб-версія інтернет-банкінгу. Користування інтернет-банкінгом скорочує витрати вашого часу у кілька разів у порівнянні з офлайновими оплатами деінде. Достатньо мати доступ до ноутбука чи комп’ютера, щоб за потреби і в будь-якому куточку світу скористатися банківськими послугами. 

Як правило, послуги інтернет-банкінгу включають: виписки по рахунках; надання інформації щодо банківських продуктів; заявки на відкриття депозитів, отримання кредитів, банківських карток і т. п .; внутрішні перекази на картку банку; перекази на картки та рахунки в інших банках; конвертацію валют; особистий кабінет для управління послугами.

Журнал «Народний банкір» №14/2020

Банк в смартфоні. Найбільшу популярність зараз отримує саме банк у смартфоні, адже це можливість самостійно вирішити більшість фінансових питань майже одразу, як тільки з’явиться час, потреба чи бажання.

За дослідженням Mastercard Digitalization Trust Survey 2019*, 58% української аудиторії користуються платіжними додатками та визнають, що це швидко та зручно; 67% українців використовують онлайн-банкінг через додаток на смартфоні.

*Джерело Newsroom.mastercard.com, червень 2019. Опитування Digitalization Trust Survey 2019  на замовлення Mastercard реалізувала компанія IPSOS Research у 2019 році

 

За функціоналом мобільний банкінг мало чим відрізняється від веб-версії, до того ж, смартфон завжди у кишені, на відміну від комп’ютера чи лептопа.

Розглянемо можливості мобільного банкінгу на прикладі «ПУМБ Online». У мобільній версії онлайн-банкінгу можна провести різноманітні оплати; зробити перекази; відкрити, поповнити та зняти депозит, і навіть купити валюту. А ще в «ПУМБ Online» можна додати картки інших банків і вільно переказувати кошти між різними картками, виплачувати кредити.

Створивши шаблони для зручних і швидких переказів за номером картки чи рахунку, ви швидко можете оплачувати щомісячні послуги, як-то мобільний зв'язок, комунальні рахунки, навчання дітей.

Налаштування допоможуть самостійно керувати можливостями: змінювати ліміт кількості операцій на день та суми зняття, активувати та блокувати проведення операцій за кордоном чи в інтернеті.

Також  в мобільному банкінгу зручно контролювати рух коштів за допомогою підключення push-повідомлень. Ви отримуєте сповіщення про всі транзакції, незалежно від суми, прямо в мобільному додатку. Також для зручності клієнтів всі транзакції відображаються в мобільному додатку «ПУМБ Online» в розділі «Повідомлення». Там відображається час, сума транзакції, номер рахунку, баланс а також вид транзакції – оплата, переказ коштів, поповнення тощо.

Крім того, все більше українців переходять на розрахунки за товари та послуги мобільними пристроями. Їх зручність уже нікому не треба доводити – не вивертаєте кишені у пошуках дрібних купюр для розрахунку, ведете постійний контроль витрат, у разі необхідності у вас є докази проведення фінансових операцій, економите на додаткових картках (наприклад, у метро).

Журнал «Народний банкір» №14/2020

Для контакту смартфона і платіжного терміналу застосовується система Near Field Communication (NFC), технологія бездротового високочастотного зв'язку малого радіуса дії «в один дотик». Вона допомагає обмінюватися даними на дистанції. Потрібно просто прикласти 2 апарати один до одного, виконати 1-2 нескладних дії – і безконтактна оплата за допомогою смартфона пройшла. Легко та зручно!

Фізичний номер картки використовується тільки один раз, коли ви налаштовуєте телефон, і потім він ніде не зберігається. Номер картки оцифровується і надалі використовується тільки зашифрований віртуальний номер. Тож це й ще один з найбезпечніших видів оплат.

Обслуговування за допомогою мобільного телефону - це ваш банк у кишені. Фінансові операції та контроль руху коштів будь-де і будь-коли.


Більш детальну інформацію щодо обслуговування у дистанційних каналах ПУМБ можна подивитись на офіційній сторінці банку .

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок