Мобільний додаток
перейти перейти
Народний банкір

Багато українців вважають, що банк – це складно. Переконайтеся у тому, що банк – це просто, зручно та доступно для кожного з проектом «Народний банкір» від ПУМБ!

Ми збираємо для Вас найактуальніші фінансові поради, відповідаємо на поширені запитання. Пояснюємо простими словами те, як ефективно розпоряджатися грошима та орієнтуватися на ринку фінансів. А також наводимо історії клієнтів, які можуть допомогти Вам у прийнятті рішень.

Анатолій Анатоліч: «Банк має бути сучасним, швидким і надійним»
17 січня 2020
Отримати на e-mail {title}

Ім’я Анатолія Анатоліча – ведучого програми «Ранок з Україною» на телеканалі «Україна», автора та продюсера проекту «Зе Интервьюер» – відомо сьогодні, безсумнівно, всім. Він любить свою країну і вважає, що це круто, що в Україні все більше умов створюється для зручного та швидкого розрахунку. Адже це також впливає на економію часу, який краще витрачати на спілкування з родиною та улюблене хобі.

Шлях до успіху для Анатоліча розпочався у далекому 2006 році, коли він зі свого рідного Кривого Рогу переїхав до Києва. Сьогодні у свої 35 телеведучий добре розуміє цінність грошей, має певні власні фінансові звички й готовий ділитися ними.

 - Розкажіть коротко про свій професійний шлях – від діяльності радіоведучого до роботи на телебаченні, продюсерства? Що вас спонукало, надихало змінюватись?

- За освітою я ревізор, закінчив обліково-економічний факультет за спеціальністю «контроль та ревізія». Мені довелося обирати: або професійна кар'єра на телебаченні та радіо, або робота за фахом. В бухгалтерії та фінансовій сфері загалом я не працював жодного дня. На п'ятому курсі я вже заробляв як радіоведучий – і це визначило мою професійну діяльність на все життя. У свої 35 я професійний журналіст, чим надзвичайно пишаюся.


Журнал «Народний банкір» №12/2019

- Які продукти банку допомагають вам у вашій діяльності? Як саме вони спрощують чи прискорюють процеси?

- Я часто користуюся карткою, намагаюся відмовлятися від готівки. Також використовую сервіси Google Pay для смартфона та Garmin Pay для годинника – це дуже зручно. Розраховуватися значно швидше та приємніше – і так круто, що в Україні все більше умов створюється для безготівкового розрахунку. Київ став п’ятим містом у світі (після Лондона, Санкт-Петербурга, Чикаго та Бухареста), в якому оплата проїзду банківською карткою можлива безпосередньо на турнікеті в метро.

- Розкажіть про вашу родину, наскільки вона велика. Як плануєте ваш сімейний бюджет?

- В мене є дружина Юла та двоє донечок – Аліса та Лоліта, їм 8 і 6 років. Сімейний бюджет плануємо просто: в мене є картка, до неї прив’язана картка дружини, і я отримую SMS-ки. А якщо серйозно, в мене п’ять різних карток: VISA, Master Card, в різних валютах. Я знаю наші постійні витрати: школа, дитячі гуртки, комунальні послуги... А на інші особисті витрати виділяємо бюджет, який часто змінюється в більшу чи меншу сторону.


Журнал «Народний банкір» №12/2019

- Як контролюєте витрати, наприклад, розраховуючись карткою?

- Я аналізую виписки з банків, але не використовую жодних спеціальних додатків і сервісів для обліку витрат. За кордоном, до речі, дуже зручно користуватись картками, бо, по-перше, не треба шукати обмінні пункти і порівнювати курси валют, а ще всі твої витрати одразу з’являються у виписках.

- Якими секретами економії, збереження та накопичення можете поділитися з читачами?

- Якраз нещодавно обговорював цю тему з друзями у США. Американці, здається, відповідальніше ставляться до економії: вони відкладають відсоток доходу на непередбачувані витрати або щасливу старість. А ще я з роками зрозумів: що більше витрачаєш, то більше починаєш заробляти. Поява родини та дітей стимулює працювати й заробляти більше.

- У вас дві доньки, як з ними говорите про гроші? Які фінансові навички розвиваєте?

- Єдине джерело їх заробітку – зубна фея, яка приносить гроші за молочні зуби. Про цінність грошей ми поки не говоримо, але вже скоро почнемо.

- Чи користуєтесь мобільним банкінгом? Що вас приваблює в ньому?

- Зручність і швидкість, перш за все. Круто, що ми в Україні подекуди можемо дозволити собі щось, чого ще немає в інших, навіть прогресивніших країнах. Сьогодні у мобільному додатку можна задовольнити більшість своїх потреб: перерахувати кошти, поповнити мобільний чи провести оплату.

- Чи часто ви буваєте за кордоном? Які країни для вас найбільш комфортні з точки зору легкості проведення грошових операцій? І, порівнюючи, що можете сказати про Україну?
- Україна показує високий рівень впровадження нових технологій. Ми можемо платити смартфонами за допомогою електронних гаманців Google Pay та Apple Pay, розраховуватися картками з технологіями PayPass та PayWave, і мережа терміналів стає все ширшою в Україні. Я багато подорожую, як мінімум, тричі на рік виїжджаю до Сполучених Штатів, і, оскільки це країна споживачів і споживання, там теж середовище стає більш придатним для швидких розрахунків.

- За кордоном ви розраховуєтесь дебетовою чи кредитною карткою? В чому зручність розрахунку певною карткою особисто для вас?

- В мене п’ять карток, є і дебетові, і кредитні. Різні рахунки, банки і валюти. Банки пропонують різноманітні умови, які пасують окремим статтям моїх витрат, тож наявність такої кількості варіантів для мене – тільки плюс.


Журнал «Народний банкір» №12/2019

- Чи користуєтеся ви картковими пакетами/програмами лояльності з різними привілеями, акціями та бонусами, які зазвичай пропонує банк?

- Так, з задоволенням, особливо якщо йдеться про зал очікування бізнес-лаунжу, кешбек, а мобільні додатки зручні якраз тим, що вчасно нагадують про такі приємні додаткові переваги користування послугами банків.

- За якими критеріями ви обираєте банк, в чому для вас виражається та відчувається його надійність?

- Мої критерії: сучасність, швидкість, надійність. Надійність, зокрема, вимірюється для мене в тому, що я як працівник великого холдингу отримую зарплатню на картку банку. І якщо така складна економічна система телевізійного бізнесу довіряє банкові, це для мене неабиякий показник. А ще я довіряю рекомендаціям близьких і друзів.

- Що ви можете порадити тим, хто тільки збирається почати працювати з банком? На що слід звертати увагу?

- У банку має бути своя історія. Якщо він зміг пережити декілька останніх криз, значить це хороший банк.

- Яка історія ваших взаємин з банком ПУМБ?

- По-перше, мені дуже подобається рекламна кампанія банку, а по-друге, я отримую на карту ПУМБ зарплатню. Це приємні стосунки, які, я сподіваюсь, будуть довгими. І SMS-повідомлення від банку теж отримувати завжди приємно.

- Чи використовували ви колись кредитні кошти для втілення своєї мрії?

- Я вже давно не користуюся кредитними коштами, хоча раніше міг брати на щось кредити доволі часто. Зараз завжди вистачає власних коштів. Мабуть, останньою покупкою, для якої я брав кредит, була моя перша автівка.

- Зустрічались чи ви коли-небудь зі спробою карткового чи інтернет-шахрайства? Як себе повели в нестандартній ситуації?

- Колись я повернувся зі Штатів, а після цього десь за місяць у місті Атланта хтось намагався скористатися моєю карткою, розплатитися по рахунку в $800. Транзакція не пройшла, я отримав сповіщення від банку, заблокував картку й перевипустив її в Україні.

- Чи хотіли б ви отримувати від банку ще якісь додаткові послуги?

- Так! Круто, наприклад, коли банк зосереджує в собі багато послуг, у тому числі й поза банківською сферою, створюючи спеціальні умови для оплати або роблячи партнерські знижки.

- Поділіться вашим рецептом, як знаходити розумний баланс між роботою та хобі, дозвіллям та особистим життям. На чому можна заощадити, а чому приділяти багато часу й сил?

- Усі пріоритети змінюються з віком, і якщо тобі двадцять з лишком, ти задумуєшся про інше, ніж у 35. Зараз час для мене – найбільш важлива річ. Я дуже ціную його і з огляду на це розставляю життєві пріоритети: я вирішив у якийсь момент не витрачати час на те, що мені нецікаво.

Переглянути весь випуск

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title}

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок