Mobile app
go go
Press about us

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Не хочеш іти у ногу з часом - плати чималий штраф
29 October 2013
Отримати на e-mail {title} - FUIB

Не хочеш іти у ногу з часом - плати чималий штраф. В Україні набула чинності постанова, яка підвищує адмін. відповідальність за відсутність електронних засобів платежу у торгових мережах з касовими апаратами. Якщо покупець не зможе розрахуватися пластиком у магазині, власник заплатить штраф у 8,5 тис грн

Маєш касовий апарат - повинен мати і електронний термінал. Такий ультиматум вітчизняним підприємцям від міністерства економрозвитку та торгівлі. Там підрахували, що кожен 5й чек в Україні сплачується електронною карткою. Не маєш терміналу плати штраф. 8,5 тис грн. Постанова Мінекономіки стосується всіх підприємців, що мають торгову точку площею понад 20 кв м. Із касовим апаратом. Його мусить встановити кожен підприємець з річного обсягу розрахункових операцій з 200 тис грн

І Гарбарук (директор департаменту розвитку торгівлі мінекономрозвитку України): "Від цього звільнені фізособи підприємці, що сплачують єдиний податок, продавці, що отримали пільговий торговий патент і торговці на ринках, кіосках, продажу друкованої продукції"

Також звільнені від платіжних терміналів шкільні їдальні, військові частини, лікарні. якщо у підприємця взагалі відсутній касовий апарат. штраф не стягується. Приміром, Інтернет-магазини. Але вони чи не найактивніше озброюються платіжними терміналами.

Є Анчишкін (директор з маркетингу інтернет-магазину):"Мы вводим кассовые терминалы не потому что закон обязывает, требует компания, а потому что это удобно для части наших клиентов. 10-15% рассчитывается пластиком"

Підприємці і раді встановити термінали, але підприємців відлякує висока вартість комісії банку від 1-3% з кожного чеку. В Польщі тарифи фіксовані - близько 20 євро з одного пристрою, хоча банкіри вже розмірковують чи піти на поступки бізнесу

С Черненко (голова правління ПУМБ): "Мы готовы предлагать разные варианты, или комиссия или фиксированные. У нас очень гибкая система ценообразования. Комиссия безусловно, варьируется и она зависит от того, является активный этот терминал. Чем более активный терминал, тем более в переговорах мы можем опускаться ниже по комиссии"

Тож припускають банкіри, невдовзі платіжні термінали можна буде побачити навіть у МАФ, кіосках, ринку. Переходити на електронні гроші підприємців підштовхують і обсяги безготівкових розрахунків в Україні. В НБУ підрахували, що торік таких транзакцій здійснили на 92 млрд грн, а за 1ше півріччя 2013 вже на 72 млрд

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback