Mobile app
go go
Press about us

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

ПУМБ провів тестування навантаженням АБС
10 October 2012
Отримати на e-mail {title} - FUIB

Банківські системи зможуть витримувати високі навантаження завдяки технологіям Microsoft.

Програмне забезпечення Microsoft здатне витримувати максимальні навантаження і забезпечувати безперебійну роботу автоматизованих банківських систем, що є критично важливим у банківській сфері. Такі результати показало спеціальне тестування навантаженням, проведене Gold-партнером Microsoft – компанією Lime Systems для Першого Українського Міжнародного Банку (ПУМБ) в Технологічному Центрі Майкрософт (Москва, Росія).

Більше 95% всіх операцій в ПУМБ робить автоматизована банківська система (АБС). Динамічно зростаючий бізнес банку висуває підвищені вимоги до показників ефективності роботи АБС, забезпечення високої надійності її функціонування, готовності до високих навантажень і здатності забезпечувати швидкий відгук. Такі характеристики забезпечуються не лише самою системою, але і базовою програмною інфраструктурою, на якій вона розгорнута. Все це дозволяє ПУМБ забезпечувати надійність та якість обслуговування для своїх клієнтів.

Саме тому ПУМБ висунув вимоги по стрес-тестуванню автоматизованої банківської системи Scrooge. Дане тестування проводилося з використанням програмних продуктів Microsoft – Microsoft Windows Server 2008 R2 x64 Enterprise і Microsoft SQL Server 2008 R2 x64 Enterprise, а також сервера баз даних HP 980 G7. Щоб забезпечити умови прогнозованого навантаження в банку, тестова база даних містила дані про 8 млн. клієнтів і більше 55 млн. рахунків, а її розмір складав 1,6 ТВ.

Основна мета такого тестування – перевірити, якого рівня продуктивності і масштабованості може досягти система, враховуючи плановані темпи зростання бізнесу банку на найближчі кілька років. При цьому кількісні показники і основні вимоги до методики тестування були максимально наближені до реалій повсякденної роботи банку.

Методика охопила типові банківські операції:

• щоденний регламент: необхідно було оцінити можливість виконання окремих операцій, щоб спрогнозувати час, необхідний на закриття банківського дня.

• імітація одночасної роботи в системі 3 тис. користувачів, які виконують критичні бізнес-операції протягом одного операційного банківського дня. Це необхідно для того, щоб оцінити продуктивність і забезпечити комфортні умови роботи.

«У ході тестування вдалося досягти планових показників банківської системи Scrooge і переконатися в тому, що програмна платформа Microsoft відмінно походить для побудови найбільш високонавантажених рішень, що вимагають найвищого рівня масштабованості і надійності. Ми дуже задоволені результатами – нам вдалося домогтися виконання однієї бізнес-транзакції в межах 1 мілісекунди!», – Сказав Сергій Васильцов, системний архітектор Lime Systems.

«Безперебійна робота автоматизованої банківської системи є критично важливою умовою для ефективної роботи банку в цілому, – говорить Юрій Піскарьов, керівник департаменту інформаційних технологій ПУМБ. – Стрес-тестування АБС надало нам дуже точні дані про навантаження, які може витримати вибрана нами система і рішення на базі програмної платформи Microsoft. Результати тестування ляжуть в основу плану по реалізації ІТ-стратегії ПУМБ, створеної для підтримки бізнес-стратегії розвитку банку до 2015 року».

Джерело: Майкрософт Україна

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback