Мобільний додаток
перейти перейти
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Банк ПУМБ попереджає про нову схему шахрайства у Telegram
11 October, Friday
Отримати на e-mail {metatitle} - Bank FUIB

Шановні клієнти!

Служба безпеки банку ПУМБ, попереджає, що зараз в Україні набирає популярності нова шахрайська схема, яку використовують злодії для злому акаунтів у месенджерах Telegram (інколи Instagram, Facebook) з подальшим використанням вашого акаунта в шахрайських схемах для виманювання коштів на свої картки від Ваших контактних осіб.

Як це виглядає?

Шахраї використовують раніше зламані акаунти в месенджерах Telegram (Instagram, Facebook) для того, щоб відправляти посилання всім вашим контактам з проханням перейти за цим посиланням і підтримати дітей (нібито своїх чи дітей родичів та друзів), які беруть участь у творчих конкурсах (часто це конкурс з малювання).

У своєму повідомленні шахраї закликають проголосувати за учасника, як результат Ви отримуєте  тимчасову втрату повного контролю над Вашим обліковим записом.

Ось основні помилки, які призводять до вразливості вашого акаунту та які дозволяють шахраям отримати доступ до Вашого облікового запису і використовувати в шахрайських схемах:

Відсутня встановлена двофакторна аутентифікація (Telegram>Settings>Privacy and Security>Two-Step Verification> On):
Не налаштоване автоматичне видалення даних;
Не відстежуються пристрої, які заходять до Вашого Telegram (Telegram>Settings>Devices).

На жаль, щоб відновити доступ після подібного зламу, потрібно чекати коли шахраї самостійно вийдуть з вашого акаунту або можна зовсім видалити сторінку в Telegram, щоб зупинити шахраїв. Також можна спробувати увійти у додаток з інших пристроїв та завершити всі сеанси.

Тому Служба безпеки ПУМБ радить захистити свій акаунт, виконавши три простих кроки:

  • Перший крок. Обов'язково встановити двофакторну аутентифікацію;
  • Другий крок. Отримавши повідомлення від знайомого контакту з посиланням на якесь голосування, акцію, опитування,  одразу не переходити за ним, а краще передзвонити тому, хто Вам надіслав таке повідомлення та уточнити, чи дійсно це власник облікового запису направив таке послання. Якщо отримаєте негативну відповідь, повідомте знайомому, що його обліковий запис зламали шахраї.
  • Третій крок. Якщо Ви все ж таки переходили за посиланнями та вказували там логіни\паролі від інтернет банкінга, номери своїх банківських карток, коди, одразу повідомте Банк ПУМБ про цей інцидент.

Будьте на сторожі своєї інтернет безпеки!

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{metatitle} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок