Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Про рекордне зростання кредитного портфелю, портрет бажаного агро клієнта та перспективи фінансування переробки – Сергій Магдич під час конференції Forbes AgriFood
20 February, Tuesday
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

15 лютого відбулась найочікуваніша бізнес-конференція AgriFood, організована медіа-компанією, що фокусується на бізнесі, інвестиціях та технологіях, Forbes.

Подія ставила собі за мету визначити проблемні зони та перспективи розвитку української агропромисловості, адже галузь має величезний потенціал розвитку і міжнародної експансії. Долучились до обговорення і представники банківської сфери, які відіграють чи непершочергову роль у фінансуванні АПК.

Серед запрошених був і Сергій Магдич, Заступник голови правління ПУМБ з корпоративного бізнесу, який взяв участь у одній з дискусій на тему: Що означає бути bankable: бачення кредиторів.

У банківському колі були підняті питання присвячені підходам у фінансуванні агропроєктів, практик кредитування, що були напрацьовані протягом воєнних років, а також вимог до кредиторів, які розраховують на підтримку з боку фінансових установ.

«Якщо подивитися на динаміку зростання портфелів банків на ринку, то можна побачити, що їх об’єми переважно зменшувались. Ця тенденція не зачіпила ПУМБ, чий портфель навпаки зріс на +25% за всіма сегментами бізнесу. Що ж до агропромисловості, то вона знаходиться у фокусі банку вже понад 7 років. Не дивлячись на всі виклики воєнного часу, за підсумками 2023 року ПУМБ став 4-м банком в системі по об’єму кредитування, збільшивши фінансування агро на 70%. Це означає одне – ми не просто швидко відновили кредитування на самому початку воєнних дій, а й почали підтримувати наших агро клієнтів ще активніше,» - зазначив Сергій Магдич під час свого виступу.

За словами Заступника голови правління з корпоративного бізнесу ПУМБ, головне, на що звертає увагу банк, оцінюючи кредитора, - це його висока репутація, достатній рівень капіталізації компанії та якість бізнес-моделі. Відповідаючи цим параметрам, бізнес зможе розраховувати на реальну підтримку банку.

Він також наголосив, що ПУМБ охоче готовий кредитувати проєкти з агропереробки, так як має достатньо капіталу, ліквідності та згоду з боку кредитної політики.

 

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback