Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

ПУМБ скерував 7 мільйонів грн на порятунок постраждалих Херсонщини
17 August 2023
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Руйнування дамби Каховської ГЕС – найбільший злочин екоциду на українській землі та черговий теракт проти всієї цивілізації. ПУМБ з Україною вже понад 30 років у найскладніші часи, тому одразу виділив 7 мільйонів гривень на допомогу Херсонщині. Наші партнери у наданні допомоги постраждалим – громадські організації та фонди «Госпітальєри», UAnimals, «Захист - об'єднання волонтерів», «Одеса та одесити».

Сергій Черненко, Голова Правління ПУМБ, прокоментував: «Ми завжди у вирі подій, якими живе наша країна, українці і бізнес. Тому оперативно відреагували на екологічну катастрофу і виділили кошти на допомогу постраждалим: 5 мільйонів на порятунок людей і 2 мільйони на тварин. Крім гуманітарної підтримки регіону, ми підставили плече нашим бізнес-клієнтам, які працюють на території Херсонщини – скасували для них плату за щомісячне обслуговування по серпень, для користувачів еквайрингових послуг відмінили щомісячну комісію за користування POS-терміналами на три місяці. Разом ми все здолаємо».

Що вже зроблено спільно з партнерами на 7 000 000 грн, скерованих на гуманітарну підтримку:

  • Передали 10 насосних станцій Vitals aqua AVQ 220-1g для відкачки води військовій частині А7382 (партнер Фонд БФ «Одеса та одесити»).
  • Передали бус для вантажів Peugeot Boxer FG L3H2 2.2HDi зі збільшеною вантажопідйомністю з 1,5 до 4 тон для доставки необхідного обладнання у важкодоступні місця Регіональному управлінню Сил територіальної оборони «Південь» (партнер Фонд БФ «Одеса та одесити»).
  • Передали Mitsubishi Outlander з причепним пристроєм для буксирування життєво важливих вантажів 3-му спеціальному центру швидкого реагування ДСНС України (партнер Фонд БФ «Одеса та одесити»).
  • Надали допомогу евакуйованим з Херсонщини та херсонцям, які не лишили домівки, – волонтери роздали 250 продуктових наборів, 290 молочних сумішей та 160 баночок дитячого пюре, 100 наборів засобів гігієни та 100 комплектів для сну (ковдра, подушка та постільна білизна) в херсонських пунктах незламності, а також після евакуації до Хмельницької області — на вокзалі й у колективних центрах (партнер ГО «Захист - об'єднання волонтерів»).
  • Переказали понад 1,2 млн грн на будівництво двоповерхової будівлі притулку для котів «Кицькин дім» в Запоріжжі. Наразі в притулку живе близько 600 котів, серед них врятовані з Херсонщини, Маріуполя, Бердянська, інших окупованих місць та лінії фронту (партнер зоозахисна організація UAnimals).
  • Підтримали фінансово на понад 2 мільйони грн необхідні закупи для виїздів екіпажів «Госпітальєрів» на Херсонщину та Миколаївщину (в Херсон, у Новотимофіївку, Дар'ївку, Микільське, Токарівку) для надання гуманітарної допомоги людям і тваринам. На перераховані кошти придбані: засоби пересування до затоплених ділянок та на інший бік Дніпра - човен і причеп для його перевезення, щоб надати допомогу людям, які знаходяться в скруті і до яких не часто доїжджають інші гуманітарні місії; дизельну мотопомпу для відкачування води з затоплених приміщень; 3 апарати високого тиску для очистки приміщень, що постраждали від затоплення; 8 осушувачів для просушування постраждалих житлових приміщень; понад 400 штук інструментарію та засобів для прибирання; понад 100 упаковок засобів антигрибкових і проти комарів. Через екологічну катастрофу тисячі тварин стали безхатніми, вони потребують їжі та евакуації, а також безконтрольно контактують з переносниками хвороб. Тому для них закуплені і надаються корм і ліки: 800 кг сухого і 500 упаковок вологого корму; 890 упаковок засобів очистки від бліх, кліщів, гельмінтів; 230 упаковок експрестестів для виявлення небезпечних інфекційних хвороб, таких як вірус чуми та панлейкопенії (партнер ГО «Госпітальєри»).

Завдяки фінансовій підтримці ПУМБ допомогу вже отримали близько 400 тварин і 5000 людей. Закуплене обладнання продовжує використовуватись на постраждалих від екологічної катастрофи територіях.

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback