Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

ПУМБ - переможець конкурсу Best CIO 2011
03 August 2012
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

ПУМБ названий переможцем в престижному щорічному конкурсі Best CIO 2011, в якому оцінюється рівень зрілості ІТ-інфраструктури організації.

Проект Best CIO проводиться виданням «Компьютерное Обозрение» з метою визначення кращих ІТ-директорів (Chief Information Officer) українських компаній, лідерів у своїх галузях. У журі конкурсу увійшли представники світових лідерів ІТ-індустрії: «Майкрософт України», Dell, EMC, HP, IBM, IDC і Intel, а також компаній DeNovo і «СІТРОНІКС Інформаційні Технології».

ПУМБ став переможцем в номінації конкурсу «Банківський сектор». У рамках конкурсу проводиться оцінка рівня зрілості ІТ-інфраструктури середніх та великих організацій України, а вирішальним фактором при виборі переможців виступають професійні якості учасників, що допомагають їм виводити свої підприємства в лідери ринку. У цьому році учасниками проекту стали 92 людини. Після аналізу анкет учасників журі конкурсу Best CIO 2011 обрало 36 фіналістів у 12 номінаціях.

«Для ПУМБ інформаційні технології є одним із стратегічних пріоритетів вже протягом 20 років існування банку. Дуже багато інновацій на банківському ринку вперше з'явилися саме в ПУМБ. Це стало можливим завдяки злагодженій командній роботі ІТ-фахівців й бізнес-підрозділів банку. ПУМБ не згортав інвестиції в ІТ в кризові роки, а з огляду на стратегію розвитку банку, метою якої є входження в топ-5 найбільших банків до 2014 року, інвестиції будуть тільки зростати. Я вдячний організаторам конкурсу за високу оцінку нашої роботи, і сподіваюся на перемоги й в майбутньому, адже ми не збираємося зупинятися на досягнутому», - коментує Юрій Піскарьов, керівник департаменту інформаційних технологій ПУМБ.

До досягнень ПУМБ в області інформаційних технологій та інформаційної безпеки можна віднести наступні:

Банк реалізував ряд масштабних планів по централізації ІТ-інфраструктури та підвищенню рівня відмовостійкості системи, а також активно розвивав лінійку високотехнологічних продуктів дистанційного обслуговування корпоративних та роздрібних клієнтів. Серед цих проектів:

  • інтернет-банкінг ПУМБ online;
  • система Straight Through Processing;
  • модернізація опорної WAN-мережі банку;
  • нарощування виробничих потужностей Систем Зберігання Даних (СЗД) за рахунок введення в експлуатацію нових СЗД IBM DS8800 рівня Hi-End;
  • розробка та запуск сервісу автоматичного проведення платежів клієнтів, отриманих у системі клієнт-банк («Автопілот»);
  • впровадження рішень Voice IP, Video IP для проведення нарад та переговорів між головними офісами;
  • розробка та впровадження нової централізованої системи клієнт-банк Vega-2;
  • впровадження Microsoft System Center Configuration Manager 2007 для централізованого розгортання і управління програмним забезпеченням.

В банку створено і працює Технологічний комітет, завданням якого є реалізація стратегічних проектів в області інформаційних технологій, інформаційної безпеки та управління ІТ-ризиками.

ПУМБ став першим банком в Україні, який впровадив технологію Aladdin eToken для захисту платежів в системі СЕП НБУ. НБУ рекомендує цю технологію для застосування іншими банками як кращу практику в банківській системі Україні.

Вперше в Україну ПУМБ запустив пілотний проект по впровадженню рішення безпечної віддаленої роботи в корпоративній системі на базі інноваційної технології Check Point Abra.

У листопаді 2011 р. ПУМБ закінчив проект утворення першої конвергентної мережі серед банківських установ України, що дозволило знизити споживання ресурсів для управління та підтримки ІТ-інфраструктури за одночасного підвищення надійності та відмовостійкості системи.

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback