Mobile app
go go
Analytical overviews

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Огляд фінансових ринків 15.01.2024
16 January, Tuesday
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Помірний тиск на ціни зберігається. Минулий тиждень на ринках капіталу пройшов в нейтральному ключі. Інвестори оцінювали неоднозначний звіт щодо споживчої інфляції в США, а також перші в цьому сезоні квартальні звіти великих компаній і банків.

Споживча інфляція в Україні в грудні - 5,1%. Інфляція на споживчому ринку в грудні 2023 року порівняно із листопадом 2023 року становила 0,7%, за рік у цілому – 5,1%. Базова інфляція в грудні 2023 року порівняно із листопадом 2023 року становила 0,0%, за рік у цілому – 4,9%. Стрімке сповільнення інфляції у 2023 році зумовлено низкою чинників. Зокрема, комплекс заходів НБУ з підтримання стійкості валютного ринку дав змогу знизити фундаментальний інфляційний тиск. Це обмежувало зростання цін на широкий спектр товарів з імпортною складовою та сприяло поліпшенню інфляційних та курсових очікувань. Фіксація тарифів на окремі житлово-комунальні послуги стримувала зростання адміністративних цін. Гарні врожаї та відповідне збільшення пропозиції продуктів харчування сприяли суттєвому зниженню продовольчої інфляції. Ці чинники переважили ефекти від зростання цінового тиску з боку виробничих витрат бізнесу через подорожчання електроенергії та підвищення зарплат.

Ліквідність банківської системи на високому рівні (понад 780,0 млрд грн) і сконцентрована на кореспондентських рахунках банків в Національному банку України та в депозитних сертифікатах НБУ.

Огляд фінансових ринків 15.01.2024

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback