Mobile app
go go
Analytical overviews

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Огляд фінансових ринків 01.01.2024
02 January, Tuesday
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Ринки на позитиві. Передноворічний тиждень на світових ринках завершився на мажорній ноті. Ключовим тригером стала впевненість у тому, що провідні центробанки за останні два роки зробили вже достатньо для зниження інфляційного тиску. Разом з цим залишаються причини для хвилювання, серед яких — вибори, масштабні розміщення облігацій у США, а також ризики нового прискорення інфляції.

Поточний рахунок сформовано з дефіцитом. Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу у листопаді становив 1,5 млрд дол. США і сформувався внаслідок збереження високого рівня дефіциту зовнішньої торгівлі за відсутності грантової допомоги від міжнародних партнерів. За одинадцять місяців 2023 року дефіцит поточного рахунку становив 9,0 млрд дол. США. Без урахування реінвестованих доходів та грантів від міжнародних партнерів дефіцит становив 16,5 млрд дол.США.

Валютні обмеження послаблюються. Національний банк пом’якшує низку обмежень для населення та бізнесу, щоб спростити отримання грошової допомоги українцями, збільшити можливості для експорту та імпорту електроенергії, а також забезпечити дотримання прав іноземців щодо медичного обслуговування в Україні.

Огляд фінансових ринків 01.01.2024

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback