Mobile app
go go
Analytical overviews

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Огляд фінансових ринків 09.01.2023
10 January 2023
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

В перший тиждень нового року на світових фінансових ринках зафіксовано зростання основних фондових індексів. Інвестори розпочали рік з оцінки свіжої макроекономічної статистики та протоколу грудневого засідання ФРС США. Згідно з оприлюдненим протоколом засідання ФРС, усі посадові особи центробанку на нараді з питань монетарної політики 13-14 грудня погодилися, що необхідно уповільнити темпи агресивного підвищення процентних ставок, щоб обмежити ризики для економічного зростання. При цьому учасники ринку мають надію, що в якийсь момент протягом 2023 року ФРС все ж таки почне зниження ставки. Керівники американського ЦБ зазначили, що хочуть дочекатися нових сигналів прогресу в русі інфляції до рівня в 2,0%, і вважають, що «невиправдане пом’якшення фінансових умов ускладнить завдання щодо відновлення цінової стабільності».

Тим часом в Україні ділова активність у мінусі. У грудні 2022 року бізнес продовжив послаблювати оцінки щодо своєї економічної діяльності. Посилення негативних наслідків активних бойових дій, ризик подальших терактів проти критичної інфраструктури та тривале її відновлення, скорочення виробництва, зниження реальних доходів населення ускладнили економічну активність та вплинули на погіршення очікувань підприємств усіх секторів, які беруть участь у щомісячних опитуваннях Національного банку. Про це свідчить індекс очікувань ділової активності (ІОДА), який Національний банк розраховує щомісяця, за виключенням вимушеної перерви в березні–травні цього року. У грудні 2022 року ІОДА знизився до 42,1 із 42,7 у листопаді.

Міжнародні резерви України продовжують зростати. Міжнародні резерви України станом на 01 січня 2023 року за попередніми даними становили 28,5 млрд дол. США. У грудні вони зросли на 1,9% порівняно з листопадом 2022 року завдяки валютним надходженням від міжнародних партнерів, що перевищили інтервенції НБУ з продажу валюти для підтримання фіксованого курсу.

Огляд фінансових ринків 09.01.2023

 

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback