Мобільний додаток
перейти перейти
Analytical overviews

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Огляд фінансових ринків 03.01.2022
03 January 2023
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Інвестори підбивають підсумки. Ринок акцій США завершив рік із найгіршою динамікою з 2008 року: індекс S&P 500 втратив цього року 19,4%, Dow Jones - 8,8%, а індекс високотехнологічних компаній Nasdaq Composite впав на третину. Європейські фондові ринки продемонструвати найгіршу динаміку з 2018 року. Ключовими негативними тригерами 2022 року стала війна росії проти України, що спровокувала стрибок цін на енергоносії та прискорення інфляції, а також політика центробанків світу, які відреагували на прискорення інфляції різким підйомом процентних ставок. Ринки також стурбовані наслідками швидкого поширення COVID-19 у Китаї для глобальних ланцюжків постачання. Наразі учасники ринку та економісти загалом очікують на рецесію у найбільших розвинених економіках світу у 2023 році та побоюються зростання безробіття та падіння прибутку в корпоративному секторі.

Зведений платіжний баланс сформовано з профіцитом. Профіцит поточного рахунку платіжного балансу у листопаді 2022 року становив 227,0 млн дол. США (у листопаді 2021 року дефіцит становив 1,0 млрд дол. США). Профіцит сформувався завдяки отриманню гранту від міжнародних партнерів і скороченню виплат за інвестиційними доходами. Водночас значно розширилося від’ємне сальдо торгівлі товарами та послугами, у тому числі за рахунок значних витрат громадян України, які перебувають за кордоном.

Цінні папери з індексу S&P допущені до торгів в Україні. 

Огляд фінансових ринків 03.01.2022

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок