Мобільний додаток
перейти перейти
Analytical overviews

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Огляд фінансових ринків 04.07.2022
05 July 2022
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Інвестори оцінюють потік новин. Минулого тижня світові фінансові ринки відреагували зниженням на потік новин з обох берегів Атлантики. Американський фондовий ринок завершив другий квартал суттєвим падінням. При цьому зниження індексу S&P 500 за підсумками І півріччя стало максимальним із 1970 року. Індекс Stoxx Europe 600 завершив І півріччя падінням на 17%, що стало найгіршою динамікою з 2008 року. Німецький індекс DAX також показав у І півріччі найгіршу динаміку з 2008 року. Експерти побоюються рецесії в Європі через різке посилення інфляції, а також очікуваного посилення політики ЄЦБ. 

Тим часом, міжнародна підтримка України міцнішає, а поточний рахунок у травні сформовано з профіцитом. Профіцит поточного рахунку платіжного балансу в травні становив 132,0 млн дол. США. Профіцит скоротився за рахунок формування від’ємного сальдо торгівлі товарами та послугами, у тому числі за рахунок значних витрат громадян України, які перебувають за кордоном. З іншого боку, зросли вторинні доходи (за рахунок отримання грантів від міжнародних партнерів та гуманітарної допомоги) та сформувався профіцит первинних доходів через скорочення виплат за інвестиційними доходами.

Огляд фінансових ринків 04.07.2022

 

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок