Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

ПУМБ одним із перших долучився до нового сервісу факторингу на Прозорро Продажі
12 September, Thursday
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

12 вересня 2024 року АТ «Прозорро.Продажі» за підтримки Міністерства економіки України спільно з Міжнародною Фінансовою Корпорацією (IFC) та Державним секретаріатом з економічних справ Швейцарії (SECO) презентували новий сервіс факторингу. Сервіс був створений за підтримки Міністерства економіки України та IFC у межах проєкту «Фінансування на основі активів».

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) одним із перших серед українських банків долучився до проєкту.

Як наголосили присутні на презентації спікери, напрям факторингу отримав значну підтримку держави та включений у стратегію розвитку Національного банку України з розвитку кредитування. Сервіс факторингу допоможе оперативно отримувати кошти для покриття поточних витрат, інвестицій у подальший розвиток чи масштабування виробництва. Новий цифровий інструменту сприятиме покращенню мікро- та макроекономічної ситуації в державі та спільно з партнерами реалізовувати стратегічні цілі.

ПУМБ розвиває напрям факторингу понад 10 років, на сьогодні є одним із лідерів ринку із часткою понад 40%, загалом портфель сягає 2 мрд грн.

Довідково: АТ «Прозорро.Продажі» та ДП «Прозорро» — це дві різні державні компанії, які побудовані на принципах «усі бачать усе», але адмініструють та розвивають різні електронні системи. АТ «Прозорро.Продажі» —  для проведення онлайн-аукціонів з реалізації публічних активів, ДП «Прозорро» — для проведення тендерів на закупівлю товарів, робіт і послуг державними підприємствами та установами. Загальний обсяг доходу, отриманого бюджетами різних рівнів завдяки Прозорро.Продажі, сягає майже 89,8 мільярда гривень.

Факторинг – це беззаставний вид фінансування закупівель або продажу товарів чи послуг з відстрочкою платежу (тобто —  обігового капіталу).

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback