Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

ПУМБ – лідер програми «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%»
03 August 2023
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) – беззаперечний лідер державної програми підтримки підприємництва «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%».

Урядова програма, що передбачає фінансову допомогу бізнесу шляхом здешевлення фінансового лізингу через державну компенсацію ставки до рівня 0%, 5%, 7% або 9% річних, запрацювала наприкінці 2021 року. Банк доєднався до програми від самого її початку, а вже незабаром очолив перелік найактивніших учасників.

Станом на кінець червня 2023 року сума укладених «доступних» лізингових угод ПУМБ становила 75% від загальної суми видач на ринку, перевищивши позначку у 509 млн грн.

Договори фінансового лізингу ПУМБ були укладені відповідно до умов програми: на придбання та модернізацію вантажних автомобілів, причіпів/напівпричіпів, сільгосптехніки, спецтехніки та причіпного/навісного обладнання до неї. Найбільший інтерес до інструменту за пільговою відсотковою ставкою проявив сегмент мікро та малого бізнесу – серед усіх заявників їх частка склала 84%.

За словами Артура Загородникова, Заступника голови правління ПУМБ, таким результатам, перш за все, сприяла висока експертиза команди банку у роботі з дилерами, супроводжені лізингових угод та, звичайно, швидкість процесів, яка є головним пріоритетом для власників бізнесу під час взаємодії з фінустановами.

«Синергія держави та банків у напрямку підтримки українських підприємців – надзвичайно важлива. Ми пишаємось нашою плідною співпрацею з Міністерством фінансів України і Фондом розвитку підприємництва (ФРП), чиї ініціативи мають вирішальне значення для відновлення та розвитку бізнеса у цей надважкий час. Своєю активною участю у програмі та можливістю забезпечити своїх клієнтів доступом до послуг фінансового лізингу за пільговими відсотковими ставками ми доводимо, що незважаючи на певні ризики для ПУМБ важливо не словом, а ділом підтримувати підприємців. Пліч-о-пліч з клієнтами та державою ми робимо внесок у зміцнення нашої економіки та твердо віримо у нашу майбутню перемогу» - зазначає Артур Загородников.

«В ці надважкі часи для економіки та бізнесу України ПУМБ забезпечує один з найвищих серед банків обсягів фінансування малих та середніх підприємств за договорами фінансового лізингу в рамках програми «Доступний фінансовий лізинг 5-7-9%». На сьогодні підприємці отримали фінансову підтримку в межах 158 договорів. Це високий показник і гарний приклад підтримки українського бізнесу. Зараз якраз той час, коли ми повинні максимально підтримувати наших підприємців, особливо в їх прагненні до інвестицій у власний бізнес» - додав Виконавчий директор Фонду розвитку підприємництва Андрій Гапон.

Нагадаємо, ПУМБ надає послуги з фінансового лізингу понад п’ять років. За цей час банку вдалось досягти вагомих фінансових показників у цьому напрямку як у рамках державної програми, так і за її межами. ПУМБ входить до четвірки лідерів лізингодавців на ринку України за рейтингом Асоціації «Українське об’єднання лізингодавців» (UUL).

 

 

 

 

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback