Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

ПУМБ - один з найстійкіших банків країни за версією українського видання NV і інвестиційної компанії Dragon Capital
28 April 2023
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Провідне українське медіа  NV та інвестиційна компанія Dragon Capital наприкінці квітня 2023 року представили рейтинг стійкості українських банків “ТОП-15 найстійкіших банків країни”, в якому визначили найнадійніші фінустанови країни, а також ті, яким довіряють вкладники та експерти. ПУМБ посів 2 місце серед фінустанов з приватним українським капіталом та 11 місце у загальному переліку банків. Як зазначає видання, до рейтингу найбільш стійких банків країни увійшли фінансові установи з найбільш життєздатними бізнес-моделями, достатніми резервами та якісними активами.

“Попри війну ПУМБ залишається стабільним, прибутковим та надійним банком. Разом з нашими клієнтами  та командою банка ми пройшли складний 2022 рік. Ми вистояли самі і допомагали іншим – бізнесу, державі, захисникам та цивільним українцям. Цього року наша мета - зберегти високий рівень якості обслуговування клієнтів, продовжити розвиток наших digital-каналів і продуктів,  інвестувати й надалі у сталі проєкти задля захисту і відновлення України”, - прокоментував Сергій Черненко, голова правління ПУМБ.

Основа рейтингу - дані семи категорій: достатність капіталу, доходність, довіра вкладників (динаміка депозитів клієнтів - фізичних осіб та бізнесу), якість активів, підтримка акціонерів та якісні показники (репутація, прозорість діяльності, збалансованість ризик-менеджменту).  Довіра вкладників - один із ключових показників. Так, згідно з внутрішніми даними банку, 83% клієнтів-фізосіб банку протягом 12 місяців 2022 року продовжили свої депозити. Як банк-агент Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, за 12 місяців 2022 року ПУМБ виплатив вкладникам банків-банкрутів понад 715 млн грн. Загалом, згідно з даними НБУ, станом на 01.01.2023 ПУМБ входить до ТОП-5 банків за розміром депозитного портфелю фізичних осіб в гривні.

News

Subscribe to the newsletter