News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Соціальні інвестиції ПУМБ за війну: понад 90 мільйонів на підтримку українських захисників, виробників і дизайнерів, просування донорства і допомогу пораненим
30 December 2022
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

ПУМБ за 10 місяців війни інвестував понад 90 мільйонів гривень у проєкти з підтримки ЗСУ, ТрО, Нацполіції, Нацгвардії, ГУР та СБУ; просування донорства та допомоги пораненим; підтримки українського бізнесу та арту.

З перших днів війни ПУМБ підтримує українських захисників і захисниць. Банк одразу перерахував 30 млн на ЗСУ і 20 млн на ТрО для закупівлі засобів захисту воїнів. І на сьогодні сума підтримки української армії і спецпідрозділів Нацполіції, Нацгвардії, ГУР та СБУ сягає 80 млн грн. Це понад 1000 бронежилетів і 1000 аптечок, 12 дронів і 6 автомобілей, 500 перископів і 36 радіостанцій, 45 спальних мішків і 24 буржуйки, 400 пар взуття і 860 одиниць військового одягу, тощо.

Банк оперативно реагує на потреби захисників: якщо спочатку дуже потрібні були шоломи та бронежилети, пізніше – тепловізори та квадрокоптери, то наразі - теплий військовий одяг та взуття, печі для опалювання та приготування їжі. Сьогодні також нагальна потреба наших Збройних сил у високоточному озброєнні. Тому ПУМБ приєднався до загальнонаціональних зборів на дрони-камікадзе та бронемашини, які провів Фонд Сергія Притули, задонатив 2 мільйони грн.

Наразі військові хірурги в прифронтових шпиталях цілодобово оперують поранених. Операційних не вистачає, а у важкопоранених немає часу чекати. Тож наразі разом з Фондом Сергія Притули, партнерами і клієнтами банку ПУМБ збирає 6 мільйонів на прифронтову операційну, закупівлю хірургічного обладнання. А це ще 150 врятованих життів щомісяця. Банк робить перший внесок – 3 мільйони гривень.

Серед партнерів ПУМБ у підтримці ЗСУ як відомі і великі благодійні фонди, такі як KSE Foundation і Фонд Сергія Притули, так і маленькі волонтерські організації, і всі разом ми робимо одну важливу справу.

Постійна потреба українських воїнів на нулі – кровоспинні засоби тактичної медицини та компоненти крові. Отже ПУМБ ініціював соціальний проєкт «Ми однєї крові» з підтримки українського малого бізнесу та арту, просування донорських ініціатив і допомоги пораненим. Це масштабний партнерський проєкт банку, логістичної компанії Нова пошта, 6 українських виробників і 4 ілюстраторок, 2 громадських організацій. Половину вартості кожного замовлення патріотичного мерчу, який створений українськими виробниками, ПУМБ перераховує благодійним фондам ДонорUA та «Агенти крові». Зібрані кошти спрямовуються на забезпечення потреб у донорській крові, доставку компонентів крові до гарячих точок та закупівлю засобів тактичної медицини для українських воїнів. Українці підтримують проєкт, здаючи кров у донорських центрах.

За п’ять місяці ініціатива «Ми однієї крові» зібрала 2 млн грн. Кошти пішли на закупівлю понад 1000 кровоспинних засобів тактичної медицини та 24 доставки компонентів крові в гарячі точки, а кожна така доставка – це тисячі врятованих життів. Понад  450 українців стали донорами, а це надія на одужання для понад 900 людей. Ми підтримали українських виробників і дизайнерів на понад 6 млн грн. Про проєкт дізнались понад 10 мільйонів українців.

Людей і бізнесів, які готові боротися за свободу в Україні, багато. Разом ми переможемо!

Новини банку

{title} - Bank FUIB