Mobile app
go go
News

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

У 6 разів виріс попит на золоті злитки в ПУМБ за підсумками 3-го кварталу
25 July 2012
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

У 3-му кварталі поточного року ПУМБ наростив обсяги реалізації золотих злитків в 5,9 рази в порівнянні з попереднім кварталом і в 6,2 рази в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Динаміка продажів золотих злитків в ПУМБ в поточному році є рекордною з моменту початку роботи банку з банківськими металами, випереджаючи на 30% навіть найбільш успішний з продажу золотих злитків 2008 рік.

«За результатами цього року очікуємо, що ринок банківського металу в Україні збільшиться, щонайменше, в 1,5 рази, - коментує Максим Салутін, Заступник начальника Управління грошового обігу, неторгових і касових операцій ПУМБ. - Нині переважає попит з боку фізичних осіб, частка продажів приватним клієнтам становить приблизно 70% від усіх продажів. Найбільш популярними в даний час є 50 і 100 грамові злитки, однак попит на литі 250 і 500 грамові злитки залишається стабільно високим».

З початку 2011 року вартість золота стабільно зростала: за період з січня по вересень приріст склав 30%. Ціна на золото досягла максимуму 6 вересня, коли протягом дня вона піднімалася на Лондонській біржі металів до 1921 дол США / тр.унцію; в той же час на біржі Comex грудневі ф'ючерси подорожчали до 1923 дол США / тр.унцію. Однак після стабільного зростання у вересні відбулася корекція, коли золото знизилося в ціні на 19% у зв'язку з панічними розпродажами хедж-фондами золота для покриття збитків за іншими активами на тлі великих втрат на фондових і сировинних ринках. Зниження цін стимулювало приріст попиту приблизно на 10-15%.

ПУМБ, як і раніше, визначає ціну продажу золотих злитків виходячи зі світових котирувань металу, а також курсу гривні до долара США. Наш прогноз щодо ціни золота - чергове подолання позначки 1900 дол США / тр.унцію до кінця року.

Оформити заявку на придбання золотих злитків вагою від 1 до 1000 грам можна онлайн на сайті ПУМБ, а також звернувшись до найближчого відділення банку.

News

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback