Mobile app
go go
Analytical overviews

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Огляд фінансових ринків 03.07.2023
04 July 2023
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Зустріч керівників центробанків у Португалії. 26 — 28 червня в Португалії відбувся форум ЄЦБ, на якому зібралися керівники та представники провідних центральних банків. Загальний висновок — світова економіка та інфляція досі залишаються напрочуд стійкими до шквалу підвищення відсоткових ставок.

Поточний рахунок збалансований. Сальдо поточного рахунку платіжного балансу у травні 2023 року було практично збалансованим, дефіцит становив лише 21,0 млн дол. США (у травні 2022 року – 173,0 млн дол. США). Від’ємне сальдо торгівлі товарами та послугами, сформоване в тому числі за рахунок значних витрат громадян України, які перебувають за кордоном, було компенсоване завдяки отриманню гранту від міжнародних партнерів, що збільшило профіцит вторинних доходів.

Затверджено Стратегію пом’якшення валютних обмежень. Правління Національного банку України 29 червня 2023 року затвердило Стратегію пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу і повернення до інфляційного таргетування (Стратегія). Стратегія складається з трьох основних напрямів. Це пом’якшення валютних обмежень, перехід до більшої гнучкості курсу та повернення до принципів інфляційного таргетування. Кожен напрям містить загальний опис послідовності етапів, ключових пріоритетів, принципів та належних передумов реалізації Стратегії. Кроки з реалізації Стратегії прив’язуватимуться не до конкретних дат, а до формування визначених нею передумов. Національний банк впроваджуватиме Стратегію послідовно та поступово, спираючись на наявність необхідних передумов. Так, наприклад, сформовані належні передумови дали змогу НБУ пом’якшити низку валютних обмежень у червні. Водночас передумови для наступних кроків ще формуються.

Огляд фінансових ринків 03.07.2023

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback