Mobile app
go go
Analytical overviews

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Огляд фінансових ринків 28.02.2023
28 February 2023
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Інфляція посилює хвилювання щодо ставок. Минулого торгового тижня світові фінансові ринки закрилися зниженням на тлі даних щодо збереження високої інфляції у США. Негативного сентименту настроям інвесторів також надало зростання прибутковості держоблігацій США майже до річних максимумів.

Обсяги фондування в Україні зростають.

Упродовж ІV кварталу 2022 року обсяги фондування зросли в більшості банків. Оцінки зростання обсягів зобов’язань досягли рекордних значень з часу запровадження опитування в ІІ кварталі 2021 року. Більше 80,0% респондентів звітували про збільшення обсягу коштів як домогосподарств, так і корпорацій. Обсяг оптового фондування, що включає випуск облігацій, залучення кредитів міжнародних фінансових організацій (МФО) чи материнських банків, довгострокового рефінансування тощо, зменшується четвертий квартал поспіль.

Бюджетна підтримка PEACE. 25 лютого Група Світового банку оголосила про додаткове грантове фінансування для України на суму 2,5 млрд дол. США. Цей грант є прямою бюджетною підтримкою Уряду України і надається в рамках проекту Світового банку «Державні витрати на підтримку адміністративної спроможності в Україні» (PEACE) для забезпечення безперервності надання основних послуг і здійснення головних функцій уряду в умовах війни, що триває. Кошти надані Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Їх перекажуть Уряду України після того, як його прийнятні витрати перевірить Світовий банк.

Огляд фінансових ринків 28.02.2023

Subscribe to the newsletter