Mobile app
go go
Analytical overviews

Welcome to the Press-center of FUIB! In this section, You can read the latest news of the bank and analytical materials about the financial market.

Members of the media may receive comments of the leaders and experts of the bank about the products and services of FUIB, about the situation on the Ukrainian financial market, contacting with the press officers.

Огляд фінансових ринків 06.02.2023
07 February 2023
Отримати на e-mail {title} - Bank FUIB

Центробанки продовжують посилювати політику. Засідання провідних центробанків світу – ФРС, ЄЦБ та Банку Англії, які відбулися минулого тижня, пройшли без сюрпризів, проте на світових ринках акцій спостерігалася підвищена волатильність. Провідні індекси змінювалися протягом тижня різноспрямовано, оцінюючи, зокрема, й статистичні дані з ринку праці в США.

Поточний рахунок ПБ сформовано з профіцитом. Профіцит поточного рахунку платіжного балансу у 2022 році становив 8,6 млрд дол. США порівняно з дефіцитом у 3,9 млрд дол. США у 2021 році. Профіцит сформувався головним чином завдяки отриманню грантів від міжнародних партнерів і скороченню виплат за інвестиційними доходами. Водночас значно розширилося від’ємне сальдо торгівлі товарами та послугами, у тому числі за рахунок значних витрат громадян України, які перебувають за кордоном.

Україна підписала з ЄС угоду про єдиний ринок. 02 лютого за підсумками спільних консультацій під час засідання Уряду України та Європейської комісії у Києві підписано угоду про участь України у програмі Євросоюзу «Єдиний ринок». «Єдиний ринок» — програма, затверджена на період з 2021 по 2027 рік. Її мета — спрощення доступу на ринки країн Євросоюзу та підтримка бізнесу. Програма передбачає, зокрема, підтримку конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва в країнах ЄС.

Огляд фінансових ринків 06.02.2023

Subscribe to the newsletter

Next
Please fill this field

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - Bank FUIB

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Feedback