Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ: «Ми – «містоутворюючий» банк»
25 травня 2015
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

У Маріуполі не вщухають дискусії навколо банку ПУМБ. Черги біля банкоматів і чутки про евакуацію банку сколихнули місто. Ми вирішили розібратися, як в умовах, що склались, працює банк, і звернулися за коментарем до Андрія Висоцького, керівника відділення ПУМБ Регіональний Центр в Маріуполі.

- Андрій Борисович, в місті ходять чутки, що ПУМБ нібито збирається залишати Маріуполь. Прокоментуйте це?

- Як ви самі сказали, це всього лише чутки, які абсолютно неправдиві. Зараз всі жителі Маріуполя опинилися в складній ситуації. На околицях міста йдуть бойові дії. На жаль, цю ситуацію використовують недобросовісні конкуренти. Всі ми, співробітники Маріупольського регіонального центру ПУМБ – такі ж жителі Маріуполя, як і всі інші. Тут – наші будинки, наші діти ходять в ті ж дитячі садки та школи, що і діти інших жителів міста. ПУМБ працює в Маріуполі вже більше 20 років. Кожен другий житель міста - наш клієнт. Ми – «містоутворюючий» банк. Ми обслуговуємо в Маріуполі 2 тис. корпоративних і понад 200 тис. приватних клієнтів. Банк несе відповідальність за кожну гривню і за кожну копійку на рахунках і депозитах наших клієнтів. За всі роки роботи ПУМБ жодного разу не відмовився від виконання своїх зобов'язань, день у день проводячи розрахунки і платежі, повертаючи вклади і здійснюючи соціальні виплати. Маріупольці завжди можуть розраховувати на ПУМБ, як на надійного фінансового партнера.

- Весь тиждень в місті спостерігався ажіотаж. У людей були проблеми з тим, щоб зняти готівку з банкоматів. З чим це пов'язано?

- Справді, через панічні настрої в Маріуполі, що пов'язані у тому числі з активізацією військових дій поблизу міста і закриттям деяких банків в Маріуполі, спостерігається підвищений попит на готівку. В результаті жителі міста зняли за вихідні суму, що значно перевищує звичайну норму. Це призвело до того, що готівка в банкоматах в місті швидко закінчилась. Починаючи з понеділка, банк активно завантажує в банкомати готівку. За вівторок у всіх банкоматах з низькими залишками готівки відбулась переінкасація і обслуговування клієнтів продовжилося. На даний момент робота мережі банкоматів ПУМБ відновлена. Вся мережа працює в повному обсязі.

- Декілька банкоматів ПУМБ в місті були демонтовані. З чим це пов'язано?

- У рамках процесу оптимізації мережі банк демонтував ряд старих банкоматів з низькою ефективністю. Якщо банк побачить потребу у встановленні нових банкоматів у нових локаціях, ці роботи будуть проведені.

- Минулого року у багатьох банків були перебої в роботі у зв'язку з подіями, що відбуваються. Як працював весь цей час ПУМБ?

Незважаючи на всі складнощі минулого року, ми ні на один день не припиняли роботу наших відділень і банкоматів, стабільно проводили всі платежі. Звичайно, нам довелося зупинити роботу в Криму та в зоні АТО. У східному регіоні ми призупинили роботу близько 30 відділень. Ми високо цінуємо нашу репутацію і довіру наших клієнтів. Саме тому ми виплатили все до копійки нашим кримським клієнтам. До речі, вже в березні 2015 року ПУМБ об'єднається з банком «Ренесанс Кредит», що дозволить надавати нашим клієнтам ще більш якісне та комфортне обслуговування.

- Розкажіть докладніше про об'єднання банків.

- Восени 2014 року ми прийняли рішення про об'єднання банків ПУМБ і "Ренесанс Кредит". Наша мета – створення універсального банку, який стане лідером на українському ринку. Це посилить позиції банку на ринку і дозволить вести бізнес більш ефективно. Як я вже казав, шляхом об'єднання ми значно покращуємо продуктову лінійку. Адже кожен з банків уже є лідером у своєму сегменті. Ренесанс-Кредит – лідер роздрібного кредитування. ПУМБ - один з найбільших банків України з високою якістю сервісу, який обслуговує близько 1,5 млн. фізичних та 20 тис. корпоративних клієнтів. Ми розуміємо, що поставлена мета, особливо в поточних ринкових умовах, досить амбітна, проте впевнені, що досвід і професіоналізм команди об'єднаного банку допоможуть у її досягненні.

- Для економіки країни 2014 рік був одним з найважчих за всю історію незалежної України. Як банківська система, і ваш банк зокрема, пережили цей рік?

- Банківський сектор втрачав кошти весь 2014 рік. Найбільші відтоки коштів з системи були у квітні, серпні та листопаді. У ці місяці відбулися найбільш значущі події – анексія Криму, загроза військового вторгнення на територію України. Багато слабких банків не змогли впоратися з такими викликами і були закриті. Але в цілому банківська система продовжує працювати, і сильні банки змогли підсилити свої позиції. Сьогодні ПУМБ – серед найбільш стабільних банків країни. Це доводять результати стрес-тестування НБУ, за результатами якого ПУМБ не потребує докапіталізації. Банк самостійно і успішно долає кризу, опираючись на власні фінансові ресурси. Відтоки ПУМБ значно нижчі, ніж середні показники по ринку. Загалом за 2014 рік депозитний портфель банку виріс на 800 млн. грн. в еквіваленті, в той час як банківська система продовжує втрачати гроші. Сьогодні до нас на обслуговування приходять все нові і нові клієнти, як роздрібні, так і підприємці. Тільки з вересня по грудень до нас прийшло 5 тис. нових клієнтів, які розмістили в ПУМБ депозити.

Джерело: Приазовський робочий

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок