Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Валютні депозити: огляд ринку на середину липня 2014
14 серпня 2014
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Максимальні на ринку ставки за доларовими вкладами становлять майже 13% річних. Але, враховуючи введений податок з відсоткового доходу в розмірі 15%, їх реальна прибутковість скоротиться.

Микита Малясов, начальник відділу депозитів Першого Українського Міжнародного Банку:

За нашими оцінками, обмеження НБУ не роблять істотного впливу на вибір клієнтом терміну валютного вкладу. В той же час, сьогодні значно більше впливає нестабільна політична та економічна ситуація в країні.

В результаті цього популярність довгострокових вкладів серед населення істотно зменшилася. Якщо на початку року більше 80% всіх вкладів оформляли депозит терміном більше 6 місяців, то на сьогодні даний показник не перевищує 40%.

Дане обмеження поширюється на будь-які операції зняття готівки з поточних (карткових) і депозитних рахунків фізичних осіб (у тому числі на операції дострокового розірвання вкладу та його повернення по закінченню терміну).

В останні кілька місяців відсоткові ставки по середньо- довгострокових вкладах в іноземній валюті залишаються відносно стабільними. Поряд з цим, з початку року прибутковість таких депозитів у середньому збільшилася на ринку на +1,5% ... +2% річних.

Повну версію статті читайте на сайті Простобанк

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок