Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Експерти не очікують зміцнення гривні до стабілізації ситуації на сході України
09 липня 2014
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Зміцнення гривні до стабілізації ситуації на сході України неможливе, оскільки ці ризики, так чи інакше, будуть впливати на валютний ринок, вважають опитані експерти УНІАН.

Голова правління "Першого Українського Міжнародного Банку" Сергій Черненко вважає, що сьогоднішній стан на валютному ринку зумовлюється не тільки макроекономічними показниками, а й подіями на сході країни. «Вплив цих подій на індустрію досить сильний. Якщо уявити собі, що відбудеться стабілізація ситуації в найближчій перспективі, курс повинен зміцнитися. Рівень залежить від макроекономічної політики. Думаю, що показник 11 грн/дол. - цілком реалістичний», - сказав він. Банкір підкреслив, що питання виходить за рамки повноважень Національного банку, і не погодився з твердженням, що девальвація викликана політикою колишнього керівника НБУ, Степана Кубіва. «Уряд і керівництво Нацбанку стали заручниками ситуації. Все, що ми маємо, це її наслідок. Інструментів зниження курсу реально дуже небагато», - додав Черненко.

Як повідомляло УНІАН, з початку року гривня за офіційним курсом Національного банку знецінилася майже на 50%, до 11,8948 грн/дол. станом на сьогодні, 26 червня.

Девальвація гривні призводить до зростання навантаження на валютних позичальників, що отримали кредити за курсом від 5 до 8 грн/дол. і вимушені купувати валюту для їх погашення за більш високим курсом.

Одночасно зазнають збитків вкладники проблемних банків, одержуючи відшкодування за валютними депозитами через Фонд гарантування в гривневому еквіваленті за курсом на дату визнання банку неплатоспроможним, а не за поточним курсом.

Згідно з прогнозами українського уряду, закладеними у держбюджет на поточний рік, середньорічне значення курсу гривні до долара очікується на рівні 10,5 грн/дол

Джерело: УНІАН

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок