Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

ПУМБ розширить можливості переказів між фізособами в інтернет-банкінгу
27 червня 2014
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

 

У 2013 році ПУМБ порадував користувачів систем дистанційного обслуговування безліччю цікавих послуг і сервісів, зокрема, істотно розширив кількість підтримуваних платформ для мобільного банкінгу.

  Проект Roomian.org звернувся до виконавчого директора Першого Українського Міжнародного Банку Стефану Гуглієрі, щоб дізнатися більше про показники роботи інтернет-банкінгу ПУМБ-Онлайн, його функціональні особливості, а також про плани розвитку системи в 2014 році.

  – Стефан, якими новітніми розробками вашого банку в галузі онлайн-банкінгу та мобільного банкінгу ви можете пишатися?

  Цього року ПУМБ приділив велику увагу продовженню розвитку багатофункціонального мобільного банкінгу. До вже існуючих в банку мобільних платформ в січні 2013 р. додався банківський додаток, спеціально розроблений для iPad, а восени – додаток для Android. Ще одне цікаве нововведення – це продаж квитків на футбольні матчі на Донбас Арені, з простим і зручним інтерфейсом для вибору, оплати та отримання квитків.

   - Які нові функції інтернет-банкінгу ви плануєте представити вашим клієнтам в 2014 році?

  Ми плануємо розширити можливості переказів між фізичними особами в інтернет-банкінгу, надавши послугу швидких переказів з картки на картку, включаючи карти, емітовані іншими банками (послуга, що дозволяє перевести гроші з вашої картки на картку іншої людини, знаючи всього лише номер карти).

  Також ми плануємо розширити перелік одержувачів платежів, додавши, як нових продавців послуг, так і оплату на користь податкової, ДАІ, а також продаж квитків на різні заходи, залізничні та авіаквитки. Ми виходимо з того, що кожен клієнт повинен мати можливість оплатити ту послугу, яка потрібна саме йому.

  - Що ви плануєте зробити в напрямку покращення користувацького досвіду ? Як ви працюєте над зручністю та простотою використання ваших онлайн-рішень для роздрібних клієнтів?

  ПУМБ постійно вдосконалює систему інтернет-банкінгу, додаючи в неї все нові можливості, при цьому обов'язково дотримуючись рівновагу: нова функціональність не повинна погіршити зручність і простоту використання. Для цього ми постійно вивчаємо пропозиції наших клієнтів, які надходять нам з різних каналів, залучаємо експертів по користувальницьких інтерфейсів.

  Додатково, перед тим як нова функція буде доступна новим клієнтам, ми обов'язково проводимо її пілотне впровадження. Таким чином невелика група клієнтів вивчає, наскільки зрозумілою і зручною буде її використання.

  - Назвіть, будь ласка, сьогоднішні тенденції в дистанційному банківському обслуговуванні, які, на вашу думку, стануть визначальними для розвитку онлайн-банкінгу в 2014 році?

  Сьогоднішні тенденції в розвитку дистанційного банківського обслуговування, на мій погляд, наступні.

  По-перше, на українському ринку вже представлені хороші системи інтернет-банкінгу з великою кількістю функцій і тому банки будуть займатися залученням клієнтів в активне користування сервісом і працювати над підвищенням фінансової грамотності клієнта – клієнт повинен розуміти, навіщо і чому йому потрібен інтернет-банк.

  По-друге, зростання інтернет-активності з мобільних пристроїв і постійне збільшення продажів смартфонів призводить до того, що наявність мобільного банкінгу стає обов'язковою умовою при виборі клієнтом сучасного банку.

  По-третє, спрощення процесів підключення до інтернет банкінгу та зручність проведення операцій. Сучасний «просунутий» користувач хоче максимально швидко і просто (в одно-два натискання) виконувати банківські операції за допомогою будь-якого пристрою.

  Окремим пунктом я б відзначив безпеку. Банки будуть постійно удосконалювати системи безпеки, попереджуючи дії шахраїв, щоб не втратити довіри клієнтів і розширити популярність систем.

  - Як розвиток дистанційного банкінгу, на вашу думку, відіб'ється на традиційній банківському роздробі з обслуговуванням у відділеннях?

  Основною метою інтернет-банкінгу є максимальна адаптація операцій, здійснюваних у відділенні, до дистанційного використання та збільшення кількості активних користувачів. Це призведе до того, що то з часом кількість відвідувань клієнтами відділень зменшуватиметься, що в свою чергу зменшить черги у відділеннях і дозволить сконцентруватися на консультуванні клієнтів і продажах нових послуг.

 

Джерело: Roomian.org

 

 

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок