Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Банківська система завершить 2013 р. з прибутком, але політкриза обіцяє збитки вже в I кв. 2014р – банкіри
27 червня 2014
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Банківська система України в 2013 році спрацює з прибутком, але в разі збереження протестних настроїв у суспільстві та посилення політичного протистояння з першого кварталу майбутнього року банки почнуть нести збитки, вважають банкіри, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".

З 1 грудня згідно з постановою НБУ № 59 банки будуть доформувати резерви під проблемні активи, тому прибуток банків у поточному році буде менше, ніж роком раніше, вважають банкіри

Разом з тим, голова правління ПУМБ Сергій Черненко вважає, що прибуток банків у поточному році буде більшим, ніж роком раніше.

"За нашими очікуваннями прибуток в 2013 році повинен бути вищим, ніж у 2012 році. Можливо, зростання складе 5-10%, але не більше, виходячи із загальної економічної ситуації в країні протягом цього року. Ми бачимо, що більшість банків в системі демонструють прибуток. Водночас ряд банків сформували великий збиток. Але якщо подивитися в цілому на систему, то її ефективність виросла", – сказав банкір.

За його словами, на зростання ефективності банківської системи позитивно вплинув роздрібний портфель, який у попередні роки зменшувався, а в поточному році демонстрував зростання завдяки високому попиту на споживчі кредити. Крім того, підвищилася ефективність управління вартістю депозитної бази: якщо минулого року спостерігалася висока волатильність депозитних ставок, то в поточному році до грудня депозитні ставки знижувалися. Банки також вчаться працювати з операційними витратами, відзначив банкір.

Як повідомлялося, за даними НБУ, за січень-листопад 2013 року чистий прибуток банків склав 2,401 млрд грн.

Банківська система України в 2012 році спрацювала з прибутком 4,899 млрд грн., тоді як в 2011 році збитки банківської системи становили 7,7 млрд грн.

Джерело: bin.ua

 

 
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок