Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Депозитні ставки в найближчі кілька місяців істотно не зміняться
14 серпня 2013
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

Ставки по банківських депозитах в Україні після стійкої тенденції до зниження, що намітилася на початку 2013 року, до липня майже досягли "дна" і в найближчі кілька місяців суттєво не змінюватимуться, вважають банкіри, опитані агентством "Інтерфакс-Україна".

У найближчі два-три місяці ставки по депозитах істотно не зміняться. У зв'язку з тим, що кредитні ризики банків залишаються високими і банки продовжують очищення балансів від проблемних активів, істотного зростання кредитування найближчим часом не відбудеться, тому й депозитні ставки залишаться практично незмінними.

Банки поки не готові істотно знижувати депозитні ставки, оскільки надлишок короткострокової ліквідності за відсутності довгострокових ресурсів збільшує ризики для банків. Банки побоюються, що висока ліквідність банківської системи – тимчасове явище, тому суттєвих змін на депозитному ринку не очікується. У серпні-вересні ставки можуть традиційно піти вгору у зв'язку із зростанням ділової активності, але різких змін не прогнозується.

Виконавчий директор Першого українського міжнародного банку Стефан Гуглієрі вважає, що до кінця літа депозитні ставки можуть знизитися на 1-1,5% п.п. за вкладами у гривні та на 0,3-0,5% п.п. за вкладами в іноземній валюті.

Джерело: Интерфакс
Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок