Мобільний додаток
перейти перейти
Преса про нас

Ласкаво просимо до Прес-центру ПУМБ! У цьому розділі Ви можете ознайомитись з останніми новинами банку і аналітичними матеріалами про фінансовий ринок.

Представники ЗМІ можуть отримати коментарі керівництва та експертів банку щодо продуктів та послуг ПУМБ, про ситуацію на українському фінансовому ринку, зв'язавшись із співробітниками Прес-служби.

Обираємо гнучкий депозит
14 серпня 2013
Отримати на e-mail {title} - ПУМБ

«Деньги» дізналися, скільки можна заробити на гнучких вкладах, і на які особливості слід звернути увагу при виборі такого депозиту. Гнучкі вклади сьогодні дуже популярні серед українців – до такого висновку «Деньги» прийшли, поспілкувавшись з представниками багатьох українських банків. Одна з головних переваг – добра можливість заробити, залишивши за собою право в будь-який момент висмикнути гроші з банку.

Доходність таких депозитів сьогодні сягає 10-12% річних у гривні і 2-4% – у валюті. Так, вона істотно нижча, ніж у стандартних термінових депозитах, але в цілому ставки відносно стабільні протягом всього 2013 року. Хіба що мало місце невелике зниження ставок навесні – на 1,5 п. п. в нацвалюті, і 0,5 п. п. в інвалютах.

На ринку можна знайти різні програми з терміновим, і безстроковим «гнучким» депозитами. Різниця між ними в тому, що термінові укладаються на конкретний період, при цьому процентна ставка фіксується на весь час договору, змінитися може тільки при автоматичній пролонгації вкладу.

До негативних особливостей можна віднести той факт, що в разі введення мораторію на дострокове зняття депозиту, власники строкових вкладів не зможуть скористатися своїми заощадженнями до закінчення терміну вкладу. Навіть незважаючи на те, що в договорі прописана можливість доступу до грошей в будь-який момент.

Переглянувши умови багатьох українських банків, «Деньги» з'ясували, що практично всі гнучкі вклади сьогодні – безстрокові. Хоча є винятки, і їх чимало.

Комфортно користуватися гнучким внеском можна тільки в тому випадку, якщо всі операції по них (поповнення, вилучення грошей) клієнти можуть проводити швидко і без зайвих витрат на комісії.

Зазвичай банки прив'язують «гнучкі» депозити до платіжної картки. Прив'язка до карти вигідна як клієнтові, так і банку. Перший отримує можливість цілодобового доступу до коштів, другий – економію операційних витрат. Як правило, кошти або нараховані відсотки направляються за дорученням клієнта на карту, в тому числі і за допомогою дистанційного обслуговування.

Дуже корисно, якщо «гнучким» депозитом можна користуватися через інтернет-банкінг. «Це дозволяє здійснити операції по рахунку в будь-який час і робить депозит по-справжньому гнучким», – упевнений виконавчий директор ПУМБ Стефан Гуглієрі. Проте варто врахувати, що за інтернет-банкінг банк може зажадати додаткову оплату. Як, наприклад у банку ПУМБ, де щорічна сума за обслуговування складає 50 грн., За умови, що суммму депозиту до 50 тис. грн. (Від 50 тис. грн - інтернет-банкінг безкоштовний). Але навіть якщо інтернет-банкінг – платний, це дуже зручно, адже економиться час на візити до банку.

Що стосується нарахування доходу за «гнучким» вкладами – тут все досить просто. В кінці дня нараховується відсоток на залишок, а в кінці місяця всі ці відсотки сумуються, приєднуючись до тіла депозиту.

Джерело: журнал "Деньги".

Новини банку

Підписатися на розсилку

Далі
Будь ласка, заповніть це поле

Отримати на e-mail

Введіть Вашу електронну адресу

Будь ласка, погодьтеся на обробку персональних даних Будь ласка, введіть e-mail

Новину відправлено

{title} - ПУМБ

Перевірте e-mail Дякуємо за Вашу цікавість!

+
arrow

Зворотний зв'язок